20 Dec 2016

Melaka : Swiss Garden Hotel & Residences

Assalamualaikum

Perjalanan diteruskan ke Bandar Melaka. Oh ya, percutian kami ke Melaka kali ini, I memilih untuk stay di Swiss Garden Hotel & Residences. I booking melalui Traveloka. Best! Puas hati! dan highly recommended! Korang boleh try usha kat website Traveloka ni. Banyak voucher dia banyak. Penjimatan berganda-ganda. Memang tak menyesal I booking guna Traveloka walaupun ni first time I guna Traveloka ni. Serius. Pasni memang I akan pakai Traveloka sahaja. Bagi yang dah biasa booking guna online tak kisahlah Ago**, Booking****, Triva**, apa entah lagi tu kan. Kadang-kadang part yang paling tak best ialah bila nk verify Kredit/Debit Kad. Bagi orang yang tiada kad tersebut amatlah kecewa sekali perasaannya itu. Malah ada sesetengah tu non refundable lagi. In case ada apa-apa emergency yang tak dapat dielakkan atau nak buat any changes pada booking selalunya tidak akan dilayan. Tapi berbeza dengan Traveloka ni. Staff dia memang friendly. Siap terasa macam ada connection gitu. Ouchh.

Ok kenapa I decided utk stay kat Swiss Garden nih? Main reason of course la sebab nk bawa Rara Alana tu terjah swimming pool dia. Besar beb. Memang teruja tengok dalam gambar. Other than that, sebab hotel ni baru.Takdelah baru sangat,tapi kategori baru lah sebab kan I sejenis yang suka hotel baru-baru fresh from oven jek. Pastu Ocenarium pun satu building dengan Swiss Garden ni. Iaitu kat dalam shopping Mall The Shore.

Swiss Garden ni terletak di The Shore, Melaka. Salah satu pusat beli belah yang terkini di Melaka. Besar, tapi tak sempat meronda dlm tu. ada dua jenis taw. Make sure korang x silap kaunter masa Check in. Ada Hotel dan Ada Resident. Yang I booked is Hotel. So gigih la beratur. Memang ramai no wonder la melalui pembacaan I dekat blog-blog semua komen pasal ni. Then,lucky me. Bilik yang kami booking tak vacant lagi. Padahal sudah pukul 3pm waktu tuh. Receptionist beritahu akan ambil masa lebih kurang sejam. Atau dia bagi pilihan untuk upgrade kami ke Residences with free of charge. Really? Yes it is. Kami decide utk diupgrade sebab kesian dekat Rara Alana penat dah berjalan. Petang kang nak terjun pool pulak kan.


Masuk je ke dalam bilik sangat-sangat berpuas hati. Bilik besar, King size bed plus satu day bed. Seronok si Rara Alana konker katil. Bilik kami di tingkat 23. Kalau tak silap I, hotel ni ada 41 tingkat. Bayangkan tingginya tu. Pemandangan memang superb. View Kg Morten. Di hujung nampak laut. Bila malam memang cantik nampak boat yang melalui River Cruise tu dengan lampu-lampu dari Perkampungan Morten depan tu.


Dalam pukul 5pm, kami pun turun ke Swimming Pool yang terletak di Aras 9. Ramai juga dah orang waktu ni. This is Rara's first experience masuk swimming pool. Segala pelampung dan ready. Bikini pun dah ready. Beli masa kami ke Krabi hari itu. Tapi papa elok je nampak gym, terus decide nak pergi gym dulu baru join kitorang kat pool. Gym dia transparent beb. Sexy habes! Mak nye yang excited terlebih. Anak acah-acah berani je.


Baru berendam beberapa minit, bawak Rara try Jakuzi pulak. Tapi kejap je lah, pastu naik stay kat kerusi. Kesian pulak Rara sejuk nanti. Lagi satu taknak lah berendam lama-lama kang selsema pulak budak tu. Alhamdulillah Rara behave sangat. Tak meragam pun. Tak lama lepas keluar pool, Rara boleh pulak bantai tidur. Dengan baju basahnya. Maybe dia rasa hangat kot sebab I balut dengan towel. Sampai naik ke bilik pun still tidur. Sabar je lah.

Bersambung...


p/s: Next entry episod Dinner k.

Hashtag #rarauinmalakau #MyTravelokaEscapade




























No comments:

Post a Comment