26 Mar 2012

Stok mengunyah

Hello,

Ai kan pantang org ajak makan nih. Pagi mkn Nasi Goreng + Telor Mata Goyang2 pastu tghari makan nasi + Ayam Goreng + Pajeri Nenas. Ni pulak pas abes melantak mende nih. Jgn tanya nape ai gemok. Ai insan yg lemah. Tak tahan godaan. Full stop.


Maafkan gaya duduk yang tidak berapa nak sopan itu

23 Mar 2012

Comm's Kitchen

Hello,

Ai baru balik dari aktiviti Tidak Sihat Untuk Wang Anda Sehari Selepas Gaji sempena AGM Puspanita Kementerian Pengangkutan kat Blok D8. Sangat best sebab ini pengalaman pertama berniaga.

Macam2 trick nak lariskan perniagaan nih. Barulah ai faham dan sedar betapa penatnya dan lelahnya org yg berniaga nih.

Tenkiu kawan2 yang membantu menjayakan jualan pada hari nih. Penat tp best!

Logo kedai
Antara jualan
Beronok-ronok mereka
Kakju bersama Pn Aida Aris
Menu pada hari kejadian

21 Mar 2012

Nora Da Jadi Bini Org

Hello,
 Entry khas buat my roomate masa zaman remaja dulu kat SMK Sulaiman. Telah selamat mendirikan rumah tangga bersama pasangan beliau pada last two weeks. Ai x sempat pergi sebab same date ngan Abg G,my cazen.

Nora,
 Ai nak mengucapkan selamat Pengantin Baru,semoga berkekalan hingga ke liang lahad. *nah amikkau* agak klise di situ tp takpe la abaikan aje.

Pesanan buat Nora : Aok da jadi bini org.So pasni aok pandai2 la buat perangai cam bini org k.. Jgn x semenggah sgt. Pandai2 la bangun pagi bulan puasa nanti ya nak.. *eh tetibe masuk bab puasa*

Nora
Nora dan Suami beliau
Nora lagi dan Suami beliau lagi

Gaji Baru SSM 2012

Semalam ai ada terbaca blog ni,die update pasal Skim Gaji Baru SSM 2012.Ai pon bukannya paham sgt pasal menatang nih. Yang ai taw g keje cukup bulan dapat gaji pastu enjoy. Ooopss~

Memandangkan SBPA dah dibatalkan so depa bagi 7-13% kenaikan gaji kepada penjawat awam. Leh check kat bawah nih.

Credit pic kat beliau. Untuk keterangan lanjut leh klik sini.

N17

W17

Gred 44

Gred 52

19 Mar 2012

Jujur Aku Merestuinya

Hello,

Gud morning u olls.. Hari ni nak bercerita pasal KJ dan Apex. Korang nak taw kenapa ai minat gila babaz kat mamat dua org nih? meh nak explain.

Ai setat suka tgk KJ ni setat ai ngan Mr A,around five years ago. Sebab ai rasa KJ ni cam ada similar to him. *sila muntah,ai pon loya gak membacanye nih*. Terutama tang janggut sexy tuh. Bagi ai KJ ni macho, segak bergaya, gagah perkasa, sexy nak mam, dan sebagainya. Taknak la puji banyak2 kang uolls caras ai lak. Uolls tu bukan leh percaya sgt.




Crdt Pic : Mr Google


Crdt Pic : Mr Google


Then,ai nk share pasal Apek atau nama atas surat beranaknya Khairul Fahmi Che Mat,Kelantanesse. Ai setat suka menengok mamat ni since his performances dlm Harimau Muda instead of Red Warrior. Mamat ni bapok machonya, henseng, kacak, chinese look, ada six pack, rambot pacak, segak, sexy, janggut ciputnya itu,oucchhh... tak mampu nak teruskan sbb i'm melting...

ck = cik kikin kn? *blushing jap*
Crdt Pic : Mr Google

.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.



Crdt pic : Fesbuk Amy 

Pesanan to Amy,lain kali jarak tu jauh sikit,lagi jauh lagi bagus. Kata kawan? Tiada istilah Less Is More di sini. Aku majok ngan ko pat taun. Jgn add aku da pasnih.

Bukan Apex je jadi mangsa mereka2 yang agak kejam sebab menghapload di fesbuk,malah yang ini juga... Argghhhh..Sesengguhnya ai redha dengan ketentuan-Nya.















Pesanan to Abg Adi lak,jgn nak rapat sgt la... mencik taw x... ish nasib baik ai penyabar. Ekin majok ngan abg setaun.

Crdt pic : FesbukAbg Adi




P/S : Sharing is Caring












18 Mar 2012

Tanjung Emas,Muar

Hello,

Ai di Muor eh silap Muar. Otw nak p umah Anis.

Muar in da houz
ABC = Air Batu Campoq
Lai Chee Kang
Rojak Petis

Port Dickson Part 2

Hello,

Pic hi-tea semalam kat Thistle Port Dickson.

Cantik sgt resort ni. Highly recomended for those who love modern concept.

Yg pic kat toilet tu da mcm muka minta pelempang. Abaikan aje.

Thistle
Ice Lemon Tea
Fresh Orange
Caramel + Banana Tart
Calamari Tempura with Tartar Sauce

17 Mar 2012

Port Dickson Part 1

Hello,

Pic siang tadi masa berjimba ngan Anis dan Kak Ina. Ni lepas lunch Asam Pedas. Ni kat area Waterfront,depan McD.

Port Dickson panas sgt weh.. Make sure next week pegi kena bawak Sunblock. Kalau x memang rentung la.

Maafkan aksi gedik ai itu. Ai kn insan yg lemah. Nanti ai update part 2 k.

Saujana mata memandang
Koko & Kiki
From the back side

Asam Pedas Teluk Kemang

Hello,

Lunch hari ini di kedai Asam Pedas depan Rumah Peranginan TNB,Teluk Kemang. Boleh tahanla lauk dia.

Da lapar kan,semua ai telan.

Kak ina
Anis pandang apa tuh? Haippp

14 Mar 2012

Piza datang lagi

Hello,

Pic makan Pizza sempena Anniversary one of my opismate,A (bukan nama sebenar).Tenkiu ya banje Pizza nih.

Da lama rasanya takde entry pasal Pizza. Ye la,ai kan berpantang time tuh~

1
2
BBQ Ciken
Beef Pepperroni
From left: Anis,Cken,KakJu & Ekin

12 Mar 2012

Abg G dan isteri beliau atas pelamin

Hello,

Bapok panjang title entry ai. Saje nk share a few picture yg tak berapa nak terang nih maklomlah ai kn amatur.

Ni pic masa wedding Abg G kat umah Mak Long. Nak masokkan video my mom karaoke takok korang scary lak.

K, nak sambung tdo. Nanti ai hapdet lagi ya.

Beliau dan isteri beliau
Angah dan tgn yg gebu itu

10 Mar 2012

Harraz Iman

Hello,

Geram kat budak tecik nih. Anak my cazen,Mr & Mrs Saiful.

Last jumpa dia masa wedding Abg Jeli kat umah Wan. Time tuh kecik n botak sbb baru pas cukur jambul.

Iman,Mak Ngah tak larat nak dokong awak. Peha awak da mcm betis Mak Ngah. OMG....So awak stay je dlm buai k.


 
Maafkan Mak Ngah mu ini

9 Mar 2012

Aktiviti Panggil Hujan

Hello,

Pic ari Rabu lepas. Saje xnk masok sekali dlm entry smalam sbb nanti xde modal nk update.

Nyanyi punya nyanyi sampai tak sedar la yg kat luar tu ujan mencurah2 dgn jayanya.

Harap maaf pic x begitu memuaskan hati maklomlah guna henpong.

Kak Ina
Anis in d house yo!
Hujan mencurah2 membasahi bumi

8 Mar 2012

Garden,Alamanda Part 2

Hello,

Sambungan dari Part 1. Disertakan gambar2 Santapan Foods n Beverages pilihan kami semalam semasa dinner di Garden,Alamanda.

TQ anis n Kak Ina banje,ai rasa cam princess. Lari jap kat tempat Anis nak amik tisu die selai lap idung. Tiba2 syahdu di buatnya.Sob Sob Sob

BTW,Foods die sume sedap2! Big portion lak tuh. u guys should try,seriously~ (utk pengetahuan semua,ai promote ni ai x dapat komisen pape pon,dan ai nak declare di sini yg ai bukan jurucakap Garden) Eh perlu ke?

Carrot Milk

Iced Honey Peach Tea


Spaghetti Carbonara
Curry Mee
Tandoori Pita
Mamak's Fried Mee