19 Nov 2013

Edisi Rambut

Salam

Hari nak bercerita pasal rambut. First of all, ai mengaku yang rambut ai mmg dah rosak.Sebab? Meh nak cerita.

Ai stat menjahanamkan rambut pada usia 18 tahun. Ai buat rebonding. Kemudian tak lama lepas tu buat extension highlight. Konon trend masa ni. 

Nak cerita pasal extension ni mmg kelakar pon ada. Dia pasang plastik pada hujung rambut tu utk lekat kat rambut ori ai. Amik iron dan kepit. Mmg sakit lebih lebih lagi time cuci rambut n sikat. Sbb nya tertarik sekali. Pastu ai bukak. Ai amik keputusan utk highlight permanent.

Lepas highlight ai teringin nk dye penuh lak. Dua tiga kali ai buat. Kos takyah cter la. Treatment sekali sekala je buat.

Tiga tahun lepas teringin nk perm. Ai cakap kt stylist nk lite lite je. Dia suggest buat digital perm. Perghhhh bila siap cam nyonya jual kangkong je!!! Disaster da la nak raya time tuh. Bila rambut basah ok la. Bila kering da mcm hantu Kak Limah gayanya.
Pada hari kejadian. Disaster

Pastu ai geram. Decide buat rebonding balik n get new hair cut. Potong pendek terus. Phew lega rasa.

Since ari tu ai x potong rambut sampailah panjang. Ai trim hujung-hujung je. But rambut panjang ni mmg mencabar nak jaga. Sbb banyak gugur. Myampah lak tengok kat lantai rambut banyak gile. Sampai cu sound je " g la gunting rambut tu dik..".
Rambut paling panjang seumur hidup

Ai pon dgn kerelaan dalam keterpaksaan g la heret kaki ke saloon utk gunting rambut. Huwaaa pada saat ini ai merindukan rambut panjang ai.

kembali pada rambut pendek.
P/s ; Oh rambut ku, pls panjang cepat2..