31 Dec 2011

Lembu nak jaga

Lawak weh! Korang tgk video nih.

http://www.youtube.com/watch?v=ygvBqfooMqg&sns=em

Sent from my iPhone

Khairy Jamaluddin dan Cougar Ali

Hello,

Td ai sempat tgk beberapa pic kat fesbuk beliau.
Nah korg tgkla sendiri. Crdt pic to fb YB.


YB Kj dan Cougar Ali
Stylo
macho tuh
Sexy kot

29 Dec 2011

Ombak Rindu (Full Movie) | Malaysian Film

 Hello,

Tahniah atas kejayaan team Ombak Rindu atas kutipan RM10juta. Dasat je dengor kan.. Ai baru lepas tgk Ombak Rindu. Nak tgk kat movie seat full je. Korg leh la tgk kat link bawah ni.

all pic crdt : google

Hariz dan Mila

Hariz dan Izzah

Bagi ai,kalau lima bintang ai bagi 2 je kot. Nak kata ai ni hati kering takdelah jugak. Tapi ntahla taktau nape cter ni x sampai la lubuk hati ai. Ai x faam nape org leh tgk sampai pat lima lapan ratus kali. Tapi bg yg belum tgk,kena tgk dulu taw! Sbb masing2 ade pendapat tersendiri.

http://www.youtube.com/watch?v=Vf7ZIupr02c&feature=youtube_gdata_player

Sent from my iPhone

28 Dec 2011

Khairul Fahmy cover GLAM

Hello,

Ai baru terperasan mende ni kt fesbuk. Tanjat taw. BTW,congrats to GLAM atas usaha mereka mencungkil keseksian Apex yg kite x nampak sebelum ini.

Ermm.. xleh nak tenung lama2 pic ni,kang tambah dosa kering lak ai. Phew..

crdt pic: google
p/s: nape la hot n sexy sgt aok nih? Auwww~

27 Dec 2011

10 things that makes me scared

Hello,

Nak taw satu rahsia sulit x? Propa je lebih kan.. Ari ni ai nak cerita pasal 10 perkara yg ai sendiri rasa pelik scary ngan diri ai.

  • Ai ngeri tengok org mesin rumput. Ai selalu membayangkan yg batu atau apa2 terbang pastu masuk mata. Auwww.. 
  •  tengok darah pon da mengelabah,ntahpape je kan. Ai memang fail bab nih. Pernah skali tu ada org jatuh dr shuttle masa ai keje Berjaya Hills. Korg bayangkan darah mencurah2 di ladang gandum. Pastu ai lak kena cuci darah tuh! Ai plak yg nak pitam,org tu rilek je tunjuk daging yg diselaputi darah kat ai. *nasib ai x pitam time nih*
  • Niger. Ai bukan nak bersifat perkauman ok.. Ai cuma scary je tgk depa ni. Pastu bile bukak tv or newspaper ade cter pasal ni,ngeri je rasa. Ntahpape.*tu la banyak sgt tgk yg bukan2 kan da takok*
  • Baby menangis. Yang ni ai surender. Ai x scary tapi neves je.. *kaver line*
  • Org bergadoh. Ai penah tgk org kena libas ngan parang kat perot. Time nih ai nak balik skolah naik beskal. Tanjat ai taw.. tibe2 boleh benti tepi jalan nanges padahal umah da nak dekat da. *fobia ai taw*
  • Umah terbakor terbakar. Ai ngeri sbb umah jiran ai penah terbakar. Ai dlm darjah tiga kot time nih. *teringat reban ayam kat sebelah umah terbakar tu,sian ayam tu panas da mcm kenny roger roaster da*
  • Goreng ayam/ikan. Ai ngeri sgt sbb ai ada kenangan pahit minyak tu meletop pastu tanpa rasa bersalahnya landing baik punye kat tgn ai. *parut still ada sampai skang kat tgn kanan ai,klo mak mertua tgk mst minta diskaun nye*
  • Blackout. Huwaaaa.. yg ni jgn main2 heh! Ai mmg takot. Alhamdulillah sepanjang ai stay sorg2 ni takde lagi kejadian spt ini menimpa diriku yg lemah ini. *Ai cpt terkejut,so klo nak blackout bgtaw awal2 taw,senang ai nak lari check in mana2*
  • Menatang Binatang berbisa. Ai penah kena langkah ngan ular. Eh betoi ke ayat ai nih? tibai je la. Masa ni bulan puasa,ai balik dr skolah da ptg. Pastu wat keje skolah terus tetido. Ai ingat aunty dok main2 letak terung/timun kat leher ai sbb nak kejut kan ai. Pastu ai tepis la. Skali bukak mata...AYOYO ular! Ai da nanges2 time nih. Gelabah ok. Rasa diberi peluang hidup kali kedua la time nih. Buatnya ular patuk leher ai,mana ai nak ikat? *insaf jap,jom bertafakur*
  • Ujan lebat / Petir. Ouchhh... Ai surrender gak yang nih. Sama cam blackout jugok. Kalau reramai ai ok tapi klo sengsorang hiii janganla buat pasal *ada yg bebungkus dlm selimut time nih*


Novel minggu ini

Hello,

Ai baru balik dari library,g anta barang. So jalan cuci mata kat atas ternampak buku nih. Wow,cam interesting je! Ai pon grab la. *ntah taun bile nak baca ntah*

So nnt ai da baca,ai cter kat korg k... mana la taw ada tips/ilmu yg boleh diprektikkan. Hehe..

Baca jgn x baca

26 Dec 2011

Gaya hidup sihat

Hello,

Ai baru lepas godek2 kt iklan nuffnang sblh ni. Ai pon try la klik. Hambek ko.. Ai kena kurangkan lagi 4kg. Ini pun lama da x timbang. Last timbang masa kat Mid Valley ngan Bon dua minggu lepas.

Nak kata ai tak diet,ada la jugok ai ni diet. Bukan setiap hari main blasah. Tp nak wat camne da selera makan membuak2,ai lak jenis x mampu menahan godaan.. Phew~

Xpe,demi masa depan yg gemilang dan terbilang,ai akan lipat-gandakan usaha ai utk diet. Aminnn..
Kalau korg nak dapatkan info atau nak check BMI,boleh klik kat sini.



p/s : Foods,be nice to me ok pasni..~

23 Dec 2011

Surat utk jiran - part 3

Jiran,
Tenkiu sbb jiran bg ai dgr bunyi yg begitu merdu itu. Best sgt.. Lama x dgr bunyi drill mlm2 camnih. Nak pulak tgh ujan ni jitan oiii.. Memang takleh nk tunggu esok ke jiran? Takpe,dont worry..ai x kesah. Ai 'suka' sgt...
Jiran,
Tadi jiran main drill mendrill kan.. Sekarang ni jiran dok tumbok apa ai pon xtaw. Jiran ni nakal taw! Auwww...
Jiran,
Esok cuti kan? Sampai senin. Ai xde nanti mesti ai rindu kat jiran. Nanti boleh la jiran ketok2 ramadhan kat ats tu kuat2 lagi ya. Biar satu blok dgr.

p/s : sayangi jiran kita
Sent from my iPhone


22 Dec 2011

Khairy Jamaluddin cover Maskulin

Hello,
Korang tgk dan nilaikan sendiri cover magazine Maskulin edisi Januari ni ha. *sempena besday beliau pada 10 January kot*
Tahniah kepada Karangkraf atas usaha gigih ini maka dapatlah ai melihat betapa macho dan gagahnya beliau. Oucch~

crdt pic : Beautifulnara
p/s : gaya,mutu dan keunggulan

21 Dec 2011

Miss my CP's colleagues

Hello everibadi,

Sejak akhir2 nih,terasa rindu kat kawan dan yg seangkatan dengannya kat Centrepoint. Ntah la maybe sebab ari2 dok watsapp ngan budak2 ni.
  1. nak main lari2 berkejaran kat level 6 pas balik keje *yeehaa,sapa lambat kena kunci pintu*
  2. mkn ayam masak merah Angah Corner *bahagian peha ya*
  3. Ayam masak Paprik Raja * dap nye...Roti bom ngan sardin air tgn Raja yg  bebulu tu pon sodap*
  4. Rindu nak punch-card * pastu gilir2 sambong tidur ngan Linda,abg ejal *
  5. kacau Shida mengemop walau kat cafe *seploh kali ai lalu lalang*
  6. nak tgk Shida beli dot dot dot kat Aktif  *sori yam,ai ingat smarties*
  7. Nasi Kukus Daging Bakar Stesen Keretapi..*stesen keretapi yg ada kenangan silam yg kow kow*
  8. Rindu kat Uncle Dobi Sg Jelai *uncle,ai maafkan sbb pekeja uncle da cilop jeans ai*
  9. Housemate yg gila2 mengalahkan org gila *rindu kat 'parot' di perot Su ngan aksi 'katak pisang'* 
  10. dan yg paling penting... kat sinilah lokasi kejadian tempat ai kenal ngan my Mr A. Arghhh windu kat tan sorang nih! *5 taun cam kejap je kan tan*
  11. K bai,da stat nak mengarut da ai nih. nnt sambung lagi.


p/s :Kak Linda,klo nk keje part time kat sna boleh x? Wikend je kitorg dtg~ 



20 Dec 2011

dapat adik baru

Hello,

Tahniah pada Apple kerana telah selamat memberanakkan melaunchingkan adik baru utk kami pengguna iPhone nih. Adik baru yg diberi nama iPhone4s yg telah menjadi satu fenomena selepas keluaran smartphone2 yg lain.Ai da tgk specs die memang agak best dan berjaya mencetus kejelesan kepada diri ku yg lemah ini. *tan,kalau nak iPhone4s lak boleh?*

Antara kelebihan iPhone 4s ni compare to iPhone 4 adalah seperti berikut:
  • iPhone4s built in with dual core A5 chip berbanding iPhone4 dual core A4 saje
  • Keberatan,Kelebaran ,Ketinggian,Kepanjangan sume adalah sama. 
  • iPhone4s boleh send message,set reminder dgn hanya menggunakan suara anda.*arghhh.. nk yg ni,nk yg nih sambil hentak kaki ke lantai*
  • Kamera die 8 megapixels,siap ngan face detector bagai. iPhone 4 hanya 5 megapixels. *ok yg ni sentap*
pic crdt: google


Untuk keterangan lanjut boleh tgk kat sini ya. Dan boleh dapatkan iPhone 4s di Apple Store yang halal disahkan sirim. Sebab banyak kes yg ai dah dgr beli kat bukan authorise dealer and then menyesal. Ye la bayar mahal2 pastu barang cam harem. Sape x hangin kn? Korg hati-hati ya..

 Nak iphone4s x? ada tawaran hebat dari Digi. boleh klik sini utk maklumat lanjut

Masterchef Malaysia Season 1

Hello,selamat tengahari.

Hari ni nak cter pasal satu program reality tv yg kalau tgk asyik rasa lapar je.. Masterchef Malaysia ni da banyak gak la episod die sbb kalau tak silap ai,da tak sampai seploh org da peserta die. Setiap minggu sorg akan tersingkir.

Peserta akan diadili mengikut bakat mereka dah takde nak afundi2 ya! so pandai2 la nak masak ikut task yg di beri. Program ni punya sponsor pon tiptop. Tgk pantry da macam grocery da. Ngan tools die bagai,perghh memang terbaekk la.  

Dalam Masterchef ni peserta feveret ai adalah Zamil. *Auwww.. cekci!*

Kalau tak silap ai,Masterchef Malaysia ni kuar kat channel Star World 711. English version u olls. Dasat la nak masak ni pon kene pandai sepiking,ok!  

p/s: knowledge is power


all pic crdt to : Google

Juri Tetap Masterchef Malaysia

Antara peserta Top 40


19 Dec 2011

Let It Snow

Cute kan? Nisa yg tunjuk kat ai menatang ni. Hanya boleh buka d pc. Kat phone takleh. Harap maklum ya.
Selamat mencuba ya! Limited Edition nih 


                                                  
Mula2 taip mende nih

Pastu tunggu sat...jgn wat pape



Dalam masa seploh saat dia akan jadi camni. Siap leh wipe screen lagi

Kalau dah pandangan ku kabur,leh klik kat Defrost (yg box kaler biru belah kanan tuh)

keadaan kembali terkawal

14 Dec 2011

Surat utk jiran - part 2

Jiran,
Da pukol seploh ni. Toksah la hempas pintu tuh. Tanjat taw kite kat bawah nih! Jiran tutop pintu pelan2 ya lepas ni. Takmo wat gitu da. X sweet la jiran.. X kesian kat kite kt bawah ni ke..sob sob sob
Jiran,
Kaki sakit ek? Nape jln terhenjut2? Ke memang hobby jiran shuffle mlm2? Jiran klo nk besenam tggu ari siang k.. Besenam kt bawah.
Jiran,
Kite nk tdo xleh ni. Klo kite lmbt tdo,nnt kite bangun lmbat. Bile kite bngun lmbt,nnt kita mndi lmbat. Bile kite mandi lambat nnt kite siap lambat. Bile kite siap lambat nanti dpt bas lambat. Bile dpt bas lambat nnt punch in lambat. Bile punch in lambat nnt kite wat keje lambat. Bile kite wat keje lambat nnt kite bla bla bla...Lu pk la sendiri jiran.
p/s: kite syg jiran kite. Nah gudnite kiss,muahhhhh. Ai lap yu veri seterong jiran!
Sent from my iPhone

Ciri2 bff sejati

Hello, yo wazzap. Ari ni nak update pasal kwn2. Ari rabu kn hari friendship sedunia (jgn pecaya,ai tibai je)
 So ai nak bg contoh camne nak taw yg kwn yu olls itu adalah bff (besfen foreber).


henpon sama,minum air kaler sama,wallet pon kaler sama
Bila kawan u ditahan abg polis,u sentiasa di sisi beliau sambil menangkap pic beliau dari jauh

Taste sama,seluar sama,tshirt pon kaler sama,jgn terkejut rambut pon sama kaler je lain. phew
bile dia da jd bff u,u akan rasa x kesah bile die selamber badak letak landing baeeek punye kat aset u
Itu saja yg ai nak cter,lain kali sambung. K bai.

13 Dec 2011

Tiba2

Hello,ai tgh sembang ngan anis pasal makanan. Tiba2 teringat ketam hokaido dpan vistana kl tuh. Dap nye!! Pastu ngan tauhu hot plate dan udang goreng tepong..
Cam org mengidam lak ai. Da la smalam mimpi ai preggy pastu tgh tggu masa nk beranak. Korg bayangkan betapa nevesnya ai time tuh.
Semoga mlm ni mimpi indah. Kj xnk masok dlm mimpi ai ke? ok bai. Phew~
Sent from my iPhone

11 Dec 2011

Alda Risma - Aku Tak Biasa

Siyes,memang tak biasa..
Check out this video on YouTube:
http://www.youtube.com/watch?v=dTHuRET6ZAg&feature=youtube_gdata_player

Sent from my iPhone

Sesi kaunseling bersama Kak Ai

"Dont judge people by their mistakes"

Semua org ada buat silap. So jgn la kita kondem dia kalau die salah,kita sepatotnya bgtaw die supaya die taw apa kesalahan yg die da buat. Dengan itu die xde la ulang kesalahan itu lagi dan lagi.

Yg peliknya org sekarang ni klo ada org lain buat salah mst nk kondem. Bukan nk tolong tp lagi dia canang itu ini. Cter bukan2 kat org. X faham la ngan org camni.

Tbe2 ai emo. Ai pon x lepas dr buat salah. Kalau ai ada buat salah, betulkan ai. Ai appreciate sgt2. Xpe,ai open. Klo xnk cakap face2face,leh sms mms watsapp ke apa ke. Ai terima dgn hati yg terbuka.

Adik2 yang baik kita amik,yg keruh kite tinggalkan. Sekian dari kak ai. Nak masak nasik. Laki nak balik makan. Bye.
p/s: nobody is perfect

Sent from my iPhone

RapidKL dan token

Hello, selamat hari ahad. Ini lah wajah terbaru token RapidKL utk pengguna LRT. Sebelom ni tiket. Itu je ai nk cter. Yg lain ai update esok k. Penat. Nk luruskan pinggang jap. Smlm basoh kawah (yg tu tipu).

9 Dec 2011

Di luar kawasan

Hello,

Ai kat kg ni. Attending my cazen's wedding. Any news n photos will update later ya..
Love,
Ekin~
Sent from my iPhone

8 Dec 2011

Adele - Someone like you

Never mind, I'll find someone like you I wish nothing but the best for you, too
Don't forget me, I begged, I remember you said
"Sometimes it lasts in love, but sometimes it hurts instead"


http://www.youtube.com/watch?v=jCya1yiFFP4&feature=youtube_gdata_player


Sent from my iPhone

AirAsia dan tambang sepuluh sen

Hello,yo wazzap2...

Ari ni nak cter pasal AirAsia dan promosi sepuluh sen nya. Malam td tgk fesbuk n twitter sumer da kecoh cter pasal mende ni.Eh betol ke seposen? Ai pon bukak la website AirAsia pagi td. Sampai opis je terus bukak. Pastu takyah ckp la..memang bz gile smpaikan ai tunggu kat waiting list tu sampai nak bejanggut.

Alhamdulillah berkat kesabaran ai,dpt jugak access dan ai berjaya dapat promo rate tersebut. Yeay!! Ai plan vacation with my bestie Shida Kadir. Thanks Shida sbb temankan ai g Langkawi.

Tapi ai nak bgtaw kat sini,jgnla expect tiket flight tu SEPOSEN. Sbb die nk untong gak,xkn bodo2 nak bg kite seposen kn. So ada la taxes dan fees dan kite kena bayar. Insurans pon ada,so petunggu lagi kawan2.. G bukak sini  sekarang! Promosi tamat 11 Dis ni taw.

crdt pic: Google

7 Dec 2011

SBPA punyer cter

Korg tgk dan tafsir la sendiri. Ai sendiri tgk pon ai x faham. Next week ada taklimat pasal menatang ni. WAJIB pegi ya jgn nk skip. Kang xde sape nk tlg citer kan.

Tulun tulun

Ai dalam dilema skang ni. Diluah mati mak,ditelan mati bapak. Any advice? Honestly,ai hate this feeling. Damn!


Sent from my iPhone

Oh my lady

Hello.. Bagi yg agak2 mengantuk d petang hari ni,jom cuci mata tgk pic mamat ni. Sumpah sgt hot n spicy!
Utk keterangan lanjut leh bukak sini

crdt pic: google
his 'doter' dlm cter tu
Main cast dlm Oh My Lady

OK,takyah nk senyum sgt,aok mmg hensem.phew!

sape sayang Yuna boleh click kat sini!

#NowYouCan bringing Yuna to concert this Dec14! Book your ticket now and make music history!

6 Dec 2011

Centrepoint part 1

Da lama sebenarnya nk cter pasal Centrepoint ni. Tapi yg xbesnye sbb kitorg takde langsung pic masa zaman nih. Ntahla mungkin masa tu asek terkinje-kinje sampai tak menyempat2 nk snap.

So ai stat keje sini dlm tahun 2006 (muda remaja ok masa nih). So kat sini la ai jumpa tawan2 yg merangkap besfren selamanya la. Auww (shida aku taw ko muntah baca statement aku nih)

FO: ai,Linda koyan,Mun,abg Ejal (tiada dlm gambar),dan kak Linda (juga tiada dlm gambar) *the bes team eva,kaver mengkaver perkara biase*
Cafe De' Aroma: Shida,Pineh,n Kak Ita manakala kak Ain,Buntat,Imah (benti awai atas sebab tertentu) santek uniform depa masa ni,Ariani gitu!
Haus-Skiping: Abg Hazrol,Su,Ibu dan Akak yg sorg lagi tu sape tah nama da x hengat. (Tiada dalam gambar) *kuat ngulor jugok depa ni,muka innocent je memasing. oopss~*
Mentenen: Zaid a.k.a Ferdaus *ayat manis mamat nih*
Purchasing: Payed ngan Uncle Sukun *cincin 916 kene reject sian die*
Kicen: Mas,Raja,Abg Kama,Abg Mi,Ujang,Abg steward sorg lagi ai lupe nama.(Semua tiada dlm gambar)
*Lokasi kejadian Mas ngan Raja berjaya di rakam oleh CCTV? Oh tidak*


shida jus oreng banyak buih


mun yg dulu suci je..

pineh ratu kuih cp

Linda klo jerit cm petir
buntat yg x berapa nk feminin da

Lin dan anak belanaknye
Abg Hazrol yg tough itu
Kak ira bersama anak beliau

crdt pic : google
crdt pic: Google
Pic KTM Lepeh saje je letok,nnt cerita di sebaliknya ai cerita di episod seterusnya. tungguuuu~


3 Dec 2011

Surat untuk jiran-part 1

Jiran,
Ai nk jiran tahu yg ai sgt berbesar hati dok bawah rumah jiran. BAHGIA sgt rasanya terutama bile jiran sambut kepulangan ai dgn irama yg best2 setiap kali ai pulang selepas penat bekerja membanting tulang seharian.
Jiran,
Ai tacing sangat ngan keprihatinan jiran mendodoikan ai setiap kali ai nak tdo. Macam2 lagu jiran bg ai hinggakan kadangkala ai da tertido dan x sempat nk dgr sampai abis 'lagu' tersebut. Time kaseh jiran!
Jiran,
Tahniah ai ucapkan pada jiran kerana dikurniakan anak yg sgt hiper kerana untuk pengetahuan jiran,ai suka dgr anak jiran main guli tgh malam kerana ianya mngingatkan ai zmn knak2 ribena ai dulu. Lepas ni jiran leh la anta anak3 jiran tu g gimnstik ke hape ke sampai masok olimpik taw.
Jiran,
Ai rasa itu sajalah yg dpt ai coretkan buat masa ini. Akhir kata,ai sygggg sgt jiran. Jiran jgn buat ai mencarut da taw.. X sweet la~
p/s : sayangilah jiran anda

Sent from my iPhone

2 Dec 2011

Separuh jiwaku pergi

http://www.youtube.com/watch?v=jH2BKbTRqOk&sns=em
Sent from my iPhone

Potluck di hari Jumaat

Alhamdulillah,
Selesai sudah aktiviti mengembangkan getah kain dan seluar. Pasni jgn tanya nape jeans saiz 26 tuh dok kt dlm lemari je x kuar2 (Gulp!)

Sebenornye bukan nak cter pasal suar x muat ke hape ke... Nak citer pasal Potluck je. Tadi beramai2 la kami dengan usaha gigih dan tekunnya memasak di pagi hari.

inilah hasilnya

Meh nak cter sikit pasal menu kitorg hari ni. Nisa bawak Nasi Putih Tentang Dhia,Sambal Belacan Berapi dan Ikan Sumbat Adamaya. Kakju lak bawak Ayam Masak Lemak Cili Api Ombak Rindu manakala Anis bawak Telur Dadar di Dadaku Hanya Ada Kamu,Tempe Muor Mari,Ikan Kering Bulu Ayam. Shikin pulak bawak Sayur Campor Ana Lu'Lu. Ai punye takyah la tulih kat sini. Ai malu. ( -,-)

Sekian sajalah laporan ai umtuk hari ini. Semoga bertemu lagi di keluaran yg akan datang.

30 Nov 2011

aktiviti di ptg hari

hello all..

Gigih la mereka2 ini meng'make-hoverkan' gift box tok cenderahati delegasi dari Nigeria esok.
Sila la tgk pic mereka2 yang kelihatan agak tekun itu.

Chow~

Nisa n Kakju : Chaiyo'
Anis mantain cun
yg ni no comment
ini lah hasilnya
Gulp! Boleh pakai ke ni?

29 Nov 2011

Beware!

Td masa balik keje ai terperasan menatang ni. Bahaya gak ni. So kawan2 hati-hati la ya pasni. Ingat,setiap perbuatan itu ada balasannya. Orang tak nampak tp tuhan nampak.