31 Jul 2012

Arghh... Lega!

9.15pm

Alhamdulillah... da dapat result hari tuh. Tq Allah.

30 Jul 2012

Kisah aku dan JAKEL

Salam Ramadan,

Hari ni nak cerita pasal Jakel. Ai yakin korg semua pernah pergi dan membeli-belah kat Jakel kn. Meh nk story sikit Hari tu ai ada la beli kain utk buat baju raya. Masa tu sale. Harga kain pada masa itu adalah RM 22.00 semeter dan harga asal dia adalah RM39.90 semeter. So total utk empat meter adalah RM88.00.
Nak dijadikan cerita, empat meter adalah tak cukup utk design yg ai nak. So ai pon g la Jakel untuk tambah lagi satu meter
Sampai kat Jakel,ai pon tunjuk la jenis kain yg ai nak tuh. Tanjat ai apabila staff dia tunjuk kat ai kain yg sejibik sejiban pada harga RM15/meter. Watdepak.
Masa SALE harga dia RM22, masa hari biasa pulak RM15. Fakhroooooool betol. Memang serik nak g JAKEL da. Pasni g kamdar je. Eh?
Moral of the story; jgn percaya tanda merah SALE kerana pasti ada udang di sebalik mee itu

Sent from my iPhone

28 Jul 2012

Alhamdulillah

Salam Ramadan,

Alhamdulillah,genap 25 tahun ai hidup di muka bumi ini.Tq pada anda semua yg wish dan doakan kesejahteraan ai. Appreaciated sgt! *sob sob lari amik tisu jap*


TQ u olls~

pic :google

23 Jul 2012

Bazar Ramadan Kg Baru

Hello,

Salam Ramadan kat korang yg berpuasa hari nih. Ni pic masa hari Sabtu. Singgah Kg Baru carik makanan. Dan pilihan utama ai opcos la murtabak. As beli lapan keping. Tanjat gegel taw..! Sesiape ada area sini leh singgah Bazar Ramadhan ni carik murtabak. Memang superb! Berbaloi la korang beratur.


As dan kuih tradisional pilihan beliau



Murtabak baeeek punya

22 Jul 2012

20 Jul 2012

Kenapa perempuan takde janggut?

Hello,

Tetiba nak cter pasal janggut kn? Ye la memandangkan ai penggemar peminat tegar lelaki yang berjanggut nih so meh nak story sikit.

To me, lelaki yang berjanggut ni sexy,macho dan .jantan'. Eh? Takdelah.. Janggut yg ai suka pulak lah kategori yang hardcore tuh,ai suka yg lite2 ataupun yg ciput manja2 tuh. Alahai...cair betul lah tengok..Gulp!

Antara lelaki2 macho yang ada janggut sexy pada pandangan mata ai;




pic: Google



pic: Google



pic: Google


 Macho kan janggut mereka itu,mencabar keimanan di bulan puasa betolla~  Bagi yang takde janggut,anda juga sexy di mata saya kalau anda
































pic: Google


ada six pack cam Choi SiWon (Super Junior) nih. Eh,tetiba minat K-Pop. Ai suka tgk dia belakon dlm cerita Oh My Lady. Satu2nya cerita Korea yg ai pernah layan setakat ini.

Papepun,semua ni anugerah Allah. Bersyukurlah. Alhamdulillah.

pic: Google
p/s : kalau pompuan ada janggut? abesla.. Tan,pinjam shaver!

18 Jul 2012

Wordless Wednesday

Selamat menyambut Ramadhan
Saya sudah,anda?



Sent from my iPhone

17 Jul 2012

New Addiction!

Horlick


Hello,

Now dok suka mende nih pulak. McFlurry Horlick Flavour. Yummy!

Freeman Event Management

Sorotan dari peristiwa kat Hari Belia Negara 2012 hari tuh boleh klik kat sini dan kat sini mana la tau kalau korang tak ingat entry yang mana satu. dah lama nak cerita tapi maklomlah penyakit kemalasan dah melanda.

So ni kira 1st time MOT join Hari Belia nih and decided utk amik event consultant. Yang kononnya dah 20 tahun berpengalaman buat kerja2 terkutuk camnih.

Malas nak cerita panjang,tgk gambar pon dah geram. Besar-kecik Besar-kecik je ai menengok monkey mangkok manusia dua ekor nih.

Abaikan model lelaki itu
Hari 1st sampai tgk cam kapal pecah. Booth jiran2 bukan main tiang seri tegak berlima. Bukan main gah lagi tapi bila tgk yg MOT punya...hadoii migrain pale lutut menengoknya. Malas nak cerita detail sbb mende ni still under investigation.


Yang adoooooo- backside

redha + pasrah = tawakal


Ni la malaun dua ekor. Janji *&^%$. Geraammmmmmmmm. Nasib baik tak peknen,kalau peknen mboh kenan. Bahaya nih~ Gulp.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
 skroll sikit je lagi
.
.

.
.
.
.

.
.
.
.
.
.
.

.
.
.
.

.









Tengok pon dah menyampah





 Moral of the story, jangan mudah percayakan org melainkan ada cahaya Nur di wajahnya cam ai. Eh?



15 Jul 2012

07-07-2012

Hello,

Pic Kak Ngah Fauziana kaweh las week. Ai cilop kat blog photographer dia. Yang bawah dan x berapa nak berseni tu dari henpong ai.

Cantik sgt pelamin dia! Like like like. Selamat pengantin baru kakngah dan Black. Semoga kekal bahgia sampai ke anak cucu. Aminnnn~

pic : cilop
pic : cilop
Me & Bon in da house
Big Brader

14 Jul 2012

Sayonara UKK

Hello,

Wahai org kampung semua! Di sini ada satu pengumuman.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.

Kita akan berpindah ke tingkat 2. Yeayyy!! What a good news. Semoga penghijrahan ini akan memberi sinar baru dan semangat baru kepada kita semua.

pic google

pic google

p/s : Selamat tinggal 5s zon Alza

13 Jul 2012

me vs burger

Hello,

New addiction : BURGER



oemji..apakah maknanya semua ini? Lepas satu-satu. And now i'm craving for KFC Colonel Burger. Ai tak minat burger yg daging dia crispy tuh. Ai minat yg lite2 camnih. Dua ketul pon ai leh telan. Gulp!


KFC Colonel Burger


Mc Chicken ni dap gak. Tekak ai mana yg tak sedap,semua sedap. Tapi maafkan ai Mc Chicken sbb da duakan u dgn KFC Colonel Burger itu. tp u jgn risau,ai kn jenis yang cepat bosan. Nanti ai bosan ai g la McD balik.


Mc chicken




p/s: nak gelas McD kaler pink 1!

12 Jul 2012

Whatsapp kena bayar?

Hello,

Semalam chat ngan my bestie, Shida Ghani eh silap Shida Yaakob. Dialog dia cenggini:


Shida Yaakob : Kaweh gerang bete la.. seterehhhhh
Ai : Aok dah kenape?
Shida Yaakob : Baru topap namploh hengget dah tinggai pat ringgit. Vavi vongok
Ai :oemmmjiiii *tu la yam,lain kali pakai la digi smartplan*

pic : Google


Kesian Shida Yaakob kan. Nasib baik dia kaya nak topap sehari seratuh pon xde hal. Yang ai pelik dan musykil tahap gaban nih,betolkah wassap kena bayar? Antara soklan yang bermain di benak ai adalah:
Adakah dia ikut model phone? 
Sebab ai pakai iPhone, shida pakai blackberry

Adakah ikut operator?
Kami dua-dua pengguna tegar digi - Ku Bersamamu

Adakah free/trial usage da abis?
Usage ai da exceed 100,000 dah dah install apps ni dekat setahun

Adakah dia caj senyap2 mmandngkan ai pakai pospaid?
Aah boleh jadi jugak sebab ai pakai bil so x nampakla dia caj kn? Eh,entahla..

11 Jul 2012

Teringat, Terkenang..

Hello,

Hari ni 11 Julai merangkap 21 Syaaban. Lagi sepuluh hari umat Islam akan menjalankan ibadah puasa. Tang ni yang ai sadis sikit nih. Teringat pemergian dua insan yang paling ai sayang sgt2 iaitu,arwah Tok dan arwah Wan.

Arwah Tok meninggal masa bulan Ramadhan. Kalau tak silap ai minggu kedua kot. Masa nih ai form4. Tahun 2003 a.k.a sembilan tahun yang  lepas. Arwah tok meninggal sebab ada ketumbuhan kat otak. Sebelum ni tak nampak pon dia cam sakit2 ke hape ke.. Sihat je,selera makan pon ok.

Tok meninggal pasa usia 84 tahun. Masa tu raya dah tak macam raya je rasanya. Ye la tok kan meninggal masa bulan puasa. Tapi ai redha sebab tok meninggal dalam bulan Ramadhan yg mulia dan ai sedar yang atok dah kembali ke pencipta-Nya. Ajal maut nih tak lambat dan cepat walau dalam seminit pun. "Adik syg atok"

Arwah wan pulak meninggal masa hari raya ketiga dua tahun lepas pada usia 79 tahun. Time nih ai dah kat Putrajaya sebab ai keje hari tuh. Mak,kazen,aunty ai da telefon suruh balik tapi camne ai nak balik sebab kat opis xde org. Itu la satu yg ai kesalkan sampai ke hari ni sbb ai tak sempat tgk wan buat kali terakhir. Seriously,ai memang menyesal!

Pemergian wan memang sgt2 ai rasai. Ye la banyak kot kenangan dgn arwah. Wan setat sakit teruk lepas Mak Long ai meninggal. Sebelum ni wan cergas dan aktif. Dia suka tanam pokok bunga. Kat rumah tu macam jenis bunga ada. Dan yg wan paling suka adalah bunga Orkid. Tok siap buatkan Rumah Orkid utk Wan.

Da ras amacam cerpen je. Nanti ai buat entry khas untuk arwah tok ngan wan k. Sebelum airmata ini merembes keluar,izinkan ai menarik diri. Semoga kedatangan Ramadhan dan Syawal ini membawa keberkatan utk kita semua. Al-Fatihah~

it's ok..we're human

Hello,

Xde idea nak tulih apa sebenarnya. Banyak nak cerita tapi tahap kemalasan melanda diri,takleh nak buat apa.

pic: google


To me, benda ni normal. Tak semua orang suka kita,kita pon tak suka semua orang. Biasala tuh, kalau dah namanya manusia tak lepas dari melakukan kesilapan. Antara sedar dgn tak je. Yang hipokrit tuh belambak. Kalau setakat depan baik belakang cam harem tu da kira perkara biasa dah tuh.


Moralnya kita kena pandai2 pilih la. Kita pon da besar,da mumayyiz pon. Dah tahu beza mana yang betul mana yang salah. Kita pon bukan selalunya betul,ada jugak buat salah. So,takyah nk pening2 fikir pasal perasaan ke hati orang ke...sebab orang pon tak fikir pasal kita.



LIVE YOUR LIFE

9 Jul 2012

Daging Masak Hitam Pak Lang

Hello,

Alhamdulillah dapat lagi merasa daging masak hitam nih. Setaun sekali pon belom tentu dpt. Kalau nak kena request kat Pak Lang. Special edition dan resepinya Pak Lang ngan Mak lang je yg pure klo org lain buat x sama rasa dia.

Tapi kalau tak silap ai ni kali ketiga dlm tahun nih Pak Lang masak termasuk masa hari raya ngan kenduri abg Jeli ari tuh. Daging ni memang superb sedap! "Terdodok weh, bapok sedaknya..." bak kata org pahang. Tq Pak Lang.

Tq Pak Lang ku

5 Jul 2012

Dejavu Di Kinabalu

Hello,

Dok melayan Slot Akasia kat TV3. not bad jalan cerita dia. Tp dah boleh agak apa kesudahannya. Btw, aqasha macho sgt! Ouchhh...

Pic : Google
Pic : Google

3 Jul 2012

Satay ikan

Hello,

Entry pertama utk bulan Julai. Satay ikan ngan sotong kering KakNo bawak. Tq.

Me. Serabai
Satay ikan dan Sotong Kering