25 Jan 2014

Aku dan ubat

Salam,

Last week punya cerita. Korang sihat ke? Ai lately bi cam tak berapa sihat. Faktor cuaca maybe.

Hari Rabu ari tu, bangun pagi tu da rasa sakit dada. Mencucuk-cucuk gitu. U olls penah rasa x? Sakitnya bagai dihiris sembilu.

Selalunya kalau mengeliat ada la bunyi krak-krak gitu. Tapi pagi tu xde bunyi. Cam tersangkut. gulp. Berdebar tapi buat-buat cool.

Sakit ooo... Mandi dan pergi kerja cam biasa. Dalam pukol 9, ai da rasa tak selesa. Kuar pergi klinik jap. Bawah opis je klinik tuh. Sambil jalan tu tekan dada guna tangan. Terasa cam orang tua kejap. Eh takpon cam bisnesman orgkaya dalam drama melayu yang terkejut dgr berita tergempar ala-ala heart attack.

Sampai klinik doc check. Dia siap suruh buat pemeriksaan jantung. 1st time wayar berselirat. Da macam dalam samarinda lak rasa. Kat kaki ngan tangan pon ada. Yg kat dada takyah cakap la. Tapi kejap je la, dalam 5min camtu la.

ubat itu
Da setel check jantung, ai request nk check kandungan gula dalam darah. Bacaan 5.4. Lega. Alhamdulillah jantung pon normal.

Doc bagi ubat batuk, tahan sakit, dan gel utk sapu. Dia cakap maybe muscle. Ye la over sgt workout nya. So far xde la sakit sgt da sekarang ni. Kadang-kadang je tu pun klo rasa sengal terus cepat2 ai makan ubat. Tp klo boleh taknak bergantung sgt ngan ubat nnt lemau je.

K uolls jaga diri leklok. Kalau ada rasa lain macam je terus g klinik. Mencegah lebih baik dari merawat.

15 Jan 2014

Yayang's Wedding Day

Salam

SELAMAT PENGANTIN BARU yayang n kak Ayuni!

Last weekend ai attend wedfing kazen ai kat Dewan Perdana Keramat Mall.

Ai jumpa Kak Di! Nak tegur tapi malu. Ye la time makan kan. Ai is tgk dari jauh je la. Kecik molek je orangnya. Pandang belakang dia dah takde. Leh bukak blog kak Di kat link ni;  http://comatosewithbraindamage.blogspot.com/.

 Ai sampai dalam pukol 1230 cenggitu. Pastu tungu rombongan dari Bentong sampai sumer and masuk dewan together2.

Dimulakan dengan bacaan doa. Pastu alunan qasidah dari budak-budak maahad. To me, teratur je majlis ni. Food pon ok la. Tapi ai diet nasik so makan ratah-ratah je. Ni je pic yang ada. Ni pon cilop kazen ai punya fb. Nanti ai upload kendian.

Tata Titi Tutu


p/s : Salam maulidur Rasul kengkawan


Budak tahfiz dan Qasidah
En Pengapit dan Dhia
Makcik Pakcik





2 Jan 2014

Suka suki 2013

Salam

Selamat datang 2014!

Rasanya masih belum terlambat untuk i ucapkan Selamat Tahun Baru.
Semoga tahun ini lebih baik dari tahun sebelumnya.

Banyak suka dan duka sepanjang 2013. Antara yang paling terasa adalah pemergian kazen ai, Allahyarham Fikri. Allah lagi sayangkan dia. Kami redha dengan ketentuan Allah.

Antara kenangan manis pula adalah apabila menjejakkan kaki ke Singapore untuk kali kedua! tapi kali ni pergi dengan kawan-kawan ke Universal Studio. 2014 ke mana kita? Insyaallah panjang umur n murah rezeki ada la tu nanti.

USS

Untuk tahun 2013 juga merupakan tahun pertama ai menjalankan tangungjawab sebagai rakyat Malaysia dengan mengundi. Mencatat rekod juga apabila merupakan GE pertama guna dakwat kekal. I undi apa? Undi adalah rahsia.

Iklan jari.

Alhamdulillah, rezeki murah pada tahun 2013. Dapat memiliki sebuah kereta. (tak habis bayar lagi so consider berhutang dengan bank.) 

287



2013 ai dapat kakak ipar! hoyeah... 2014 harap2 jadi aunty lak! Selama ni layan anak kazen je kali ni anak sedara sendiri lak. Aminn


Abgku kawen!

And the best moment untuk 2014 adalah....






























































































Me n KJ in da house. Masa ni sempena Majlis berbuka Puasa dengan KJFC. Saja-saja hantar tak sangka lak terpilah. Oemji,perasaan yang sukar untuk digambarkan. Speechless. Time ni ai ajak ex opismate ai teman. Shaking takyah cakap la. Nak nangis pn ada. Kalau teringat balik tiba2 leh senyum sorang-sorang. Tak caya pon ada.

Alahmdulillah. Semoga tahun 2014 akan lebih banyak kenangan manis dapat dicoretkan.Semoga murah rezeki. Ammin.


Me n him