31 Jan 2012

Sebelom & selepas

Hello,

Jom tgk aksi Acik Anis dan Aimy bergurau senda di ptg hari.

Sebelum
Selepas

Kami yg over excited

Hello,

Meh tgk aksi gedik kami. Punya la eksaited sampai main sarung camtuh je. Yang En Har da macam keje kilang Elektriksola ai tgk. Ooopss,sori boh!



Tq cken tolong snap kan pic nih
Comms MOT in action
Dari kiri: Anis,Ekin dan Nisa

29 Jan 2012

Kenapa dgn Astro

Hello,

Gud morning. Ai benganh sbb tgh elok mengangkang depan tv tgk Neelofa kat Tv9 tbe2 astro not working. Dia tulih 'Your card is invalid,please call our customer services bla bla bla...'

Ai mengaku yg ai da dua bulan x bayar. Bukan sengaja x bayar cuma ai terlupa nak amik bil kt mail box kt bawah tuh.

So tanpa berlengah lagi ai pon wat payment kat Maybank2u and bayor terus RM150. Pastu da setel payment ai pon col la Astro Customer Services. Die cakap ai kena tunggu dlm masa tiga jam.

Tapi ai tgk x sampai seploh menet,smart card Astro da berfungsi spt sedia kala. Tahniah kpd warga kerja Astro yg tuntas dan pantas wat keje walaupon hari ni hari Ahad. Gud job!

Tp yg ai x berapa nk puas hati kenapa die mesti nak caj RM20 klo nak sambung balik perkhidmatan? Kenapa x remind kita pasal bil? Dulu ai penah tiga bulan x bayar rileks je,die siap col remind kita yg kita ada bil yg pending. Kenapa sekarang da x wst camtuh? Suka2 die nk potong n caj RM20 kt customer.

Pengajarannya di sini,sila jgn lengah2 kn pembayaran bil kalau tak anda akan menerima nasib yg sama cam ai.
Sent from my iPhone

27 Jan 2012

I'm not feeling well

Hello,

Ai x berapa sihat hari ni. Setat balik dr kampung ari tu la nih. Dapat virus batok dari Cu. Ngan selsema ngan sakit pale nak demam.

Nak membelogkan diri pon cam xde mood. Weekend ni rasanya takde pape plan yg heavy kot. Just stay at home. Dapatlah ai menyahkan demam ini dr badan ai yg suci murni ini.

Korang take care ya. Cuaca tak menentu ni,banyakkan minum air masak.

Sekian terima kasih.

Crdt pic : google

26 Jan 2012

Pizza time!

Hello,

Sessi menambahkan berat d ptg hari.


Dominos in the house

Hawaiian Ciken

Ciken Pepperoni

Bbq Ciken

25 Jan 2012

Org meniaga nowadays

Hello,

Ai tak paham betol la dgn sesetengan org yg menggelarkan diri mereka sebagai peniaga tegar. Bukan semua tp segelintir yg ai rasa dorg ni agak zalim dan hati busuk! Gosh..

Cter die setat camni, masa ai balik kg ari tuh,anak sedara ai g beli pisang goreng ngan kopok lekor. Terkojut den bile dia cakap pisang goreng tuh beli dua hengget dapat empat. Maknanya singgit bersamaan ngan sebijik pisang. Agak2 la makcik oiii nak telan duit org. Bukan camni caranya makcik,elok2 halal kang jd haram lak. Tbe2 ai emo.

Ni kat cafe opis lak. Ada ke patot telor mata kebau seketul singgit? Kalau telor dadar tu ai leh terima lagi. Ni telor mata kebau kot? Nak kata telur Omega LTK,takde pun! Apa dorg ingt keje gomen ni gaji patblas ribu ke sebulan. X faam ai.

Pape pon,kite sbg pengguna perlu bijak. Peniaga yg camni kita kena ajar. Kasi boikot. Baru bjumpa buku ngan ruas. Aceceh.

p/s : kuasa di tangan anda

Sent from my iPhone

Aku,Mereka dan Satay

Hello,

Ari ni nak citer pasal kejadian sadis pasal Satay. Balik dari Berjaya Hills ari tuh singgah la kat satu kedai makan kt depan keepsi Bentong. Kitorg sampai dalam kol 7 camtu pastu dekat pukol 8 sate x sampai lagi. Apis lak da bising2 ai wat pekak je.Ai ngan Aiman (my nephew) rilek dgn sabar dan bertawaduk nye tunggu satay. Miqhael ngan Naufal dah telan bihun goreng kurang pedas kicap lebih tuh. Kitorg tengok telan air liur air laici je!

Pastu Apis da bengang die pon bangun terus g cashier. Hasrat kami tak kesampaian. Kitorg pon balik dengan hati yg kecewa. Pastu sampai Desa Damai dengan harapan ada la pasar malam. Tp sekali lagi kami kecewa kerana pasar malam takde pown!

Pastu rushing balik umah sebab Miqhael nak beli kasut kt Al Ikhsan Raub. Pas siap beli kasut kitorg pon pegi la Kedai Sate Rokiah. Sampai je kedai,ada stiker tulis "Harap Maaf Hanya Masakan Panas Disediakan,Satay tiada". Tercengang muka Aiman time nih!


Operasi ke kedai sate kedua di Bandar Baru Raub. Dari jauh da nampak asap. Yesss,bahgia! da siap parking baeeekkk punye,kami pon turun kereta dgn hati yg senang nya. Pastu da duduk panggil waiter nak amik order,pastu elok je brader tu cakap yg "kak,sate ada tp kuah abes". Gulp! Terkesima kejap time nih.

Last2 kami redha yg kami memang takde rezeki nak makan sate mlm ni. So kami redha pastu melantak je la kat Alya Tom Yam. Alhamdulillah. Nah amik la pic ni sbg kenang-kenangan~

Dap nya!

crdt pic : Google









24 Jan 2012

Colmar Tropicale

Hello,
Pic lain nnt ai upload ya. Ada kt camera Apis. Baru sampai Putrajaya. Ujan lebat. Nk pejam mata jap.

Colmar Tropicale di waktu siang

22 Jan 2012

Happy Chinese New Year

Hello,

Ai da smpai kampung. Kt KL lengang je masok tol Gombak pon ok je. Tp pas je tol tu masok je highway,perghhh tak terkata. Lorong menghala ke Timur dlm erti kata arag ke Bentong mmg jem. Sampaikan pihak PLUS terpaksa buka satu lagi lorong dr arag btntangan tok elakkan jem.
Ai amik kesempatan tok ucapkan Selamat Tahun Baru Cina. Gong Xi Fa Chai.

Sent from my iPhone

20 Jan 2012

Izwan Pilus meninggal dunia

Salam,

Ai check twitter n terkejut dpt berita ni. Semoga arwah diletakkan di kalangan org yg beriman. Al-fatihah.

Budiey
Ct Nurhaliza
Natasha Hudson
Faezah Elai

19 Jan 2012

Untungla...

Bersyukurlah,
Ada keje tetap dan tak menghabeskan beras mak bapak

Bersyukurlah,
Keje gomen dapat pencen lak tuh klo panjang umur la

Bersyukurlah,
Dapat keje takyah nk ikut shift pagi ptg siang mlm

Bersyukurlah,
Dapat bos baik sgt sampai kadang2 siap belanja breakfast

Bersyukurlah,
Keje dlm aircond takyah susah payah nk redah hutan belantara,laut bergelora

Bersyukurlah,
Untung sabut dpt mkn pizza kat opis org belanja

Bersyukurlah,
Ada jugak keje nak buat drpd dok mengangkang kt umah tak taw nak buat apa

Bersyukurlah,
Ada opismate yg baik ati cam ai nih

Bersyukurlah,
Bukan senang nak masok dlm blog ai klo org lain menanges2 nak ai tulih entry pasal depa

Sent from my iPhone

Goodies from Jakarta

Hello,

Gud morning darl! Hepi sgt coz dpt goodies dr Jakarta. Tenkiu to Anis n her lovely hubs belikan ai shirt dr 'Batu Keras' nih.
 
Yeay
Sila abaikan pic KJ di belakang itu

17 Jan 2012

Makcik dobi punya pasal

Hello,

Ai bengang gile ngan makcik dobi ni ha. Korg kan taw ai sejak dok bujang ni memang x penah basuh baju sendiri. Masa stay Somban kot ai jadi cenggini,dok ari2 anta dobi pastu masa dok Presint seblas dobi kat bawah blok je. Masa dok Presint lima belas nih ai anta kat Dobi dot dot dot kat Presint patblas.

Sebelom ni ok je dia ppunye servis. Sekali ngan comforter ai pon die letak softener. Memang rasa bahgia time tuh. Oh heaven!

Tapi panas yg ku harapkan,tbe2 ujan di tgh hari ececeh... Mende ni jadi las week bile ai amik baju kat dobi yg beratnya melampau adalah dekat lapan kilo * letak tangan di dagu dan bayangkan la banyak mana* dan agak mengecewakan ai apabila bju/kain/sepender/bra ada yg rosak. Huwaaa...! Apalah dosaku sampai di hukum sebegini? *sambil hentak kaki ke lantai*

Yang paling ai bengangny nape la makcik x col n inform ai awal2? da jadi camni nak maki hamun pon x guna. Tiga pasang baju kurung takleh pakai. Lace bra koyak,sepender pon jd bintik2,geramnya..! Naseb baik ai ni penyabor org nye.. Gulp!

Ucapan tok makcik,saya maafkan makcik. Tapi makcik tolonglah jgn buat camni dah... Hati customer kena jaga makcik ooiii.. Nasib baik makcik dapat customer cam ai. K la da melalut da ni. Kbai.

Pizza lagi

 
BBQ Chicken
Hello,
Hawaiian Chicken

ni hape ntah nama die
 Ari ni Sykeen dan Nisa berjaya membuatkan En Har mengeluarkan sekepping not ungu tok bayar pizza. Syabas beta! Pasni korg pow lagi ya..~
Rezeki hari ini

Dessert : Banana Kaya hape ntah
Pagi td bos da banje nasik lemak. Ada tiga pilihan antara ayam,kerang dan telor. Dan seperti yang dijangka,op cos la ai amiik ayam. Gila org banje nak amik yg murah kn?Naseb baik bos x baca blog ai.

Papepon tenkiu bos ngan En Har.. pasni banjer lagi ya! Hihihi

16 Jan 2012

Bagan Lalang - Part 3

Hello,

Baru berkesempatan nak update pic kat belog ni ha. Ini antara pic foods yg kami order pada hari tu.
Antara kesimpulan yg ai boleh buat adalah:

Foods : 4/5
Kebersihan : 4/5
Facility : 4/5
Staff : 4/5

Not bad la kedai nih,shida yg choose. First time la kat Kedai yg ni. Kedai die kat ujung sekali sebelah kedai jual ikan masin gantung2.



Ketam Sweet Sour

Butter Prawn
Sambal Belacan

Tomyam campur
Kailan Ikan Masin
Sotong Goreng Tepung
Ada satu lagi ikan bakar lupa nak snap sebab da lapor sangat. Total utk tiga kepala masa hari itu ada RM120++. Murah je kn? Harap maaf pic x berkualiti sbb tangkap guna kamera henpong.

15 Jan 2012

Bagan Lalang part 2

Hello,

Pic ni ai snap masa tgh tggu foods. Harap maaf pic tidak berapa nk memuaskan maklomlah guna phone je.
Yg kat bawah tu kepala shida yaakob. Harap maaf.

indahnya pemandangan
Nice View
Abaikan kepala besor di atas ini

14 Jan 2012

Sepetang di Bagan Lalang

Hello,

Pic kami berjimba di Bagan Lalang ptg td. Penat tp bessss! Pic lain akan dihapdate next week. Maklomlah update gne emel takleh letak pic banyak2.

Nab Depan yg Vogue
Zaid in action
Zaid terkenkang.. Oopss
Alololo lomentik nya

Ice Room Nilai

Hello,

Sabtu lepas g jln2 sempena si Sudan Zaid ni balik Malaysia. So sementara nak tggu ptg,kami pon ke Ice Room Nilai yg kat sebelah Shell.

Bagi ai Ice Room ni takdelah sesedop sgt,biase2 saje. Bagi pengemar durian cam ai,u should try this Tempura Durian. Memang terdodok la rasa dia! Disalut tepung n digoreng inti nya sweet2 manja n sejuk tatkala meluncur di tekak.



ice room

Tempura Durian
Mango Delight
Yam Yam
Cda dan Zaid
 Tiramisu

13 Jan 2012

Baby ukk

Chumel
abaikan kotak di belakang itu
Pandai Kakju pilih. (bodek)
Model pen

12 Jan 2012

Kawan Kawen

Yam,
 Entry ni abam wat khas tok sayam.abam minta maap taw. Abam taw sayam confirm terdodok baca ni ha.Abam nk ucapkan tahniah sbb yam akan menamatkan zaman gadis x lama lagi. *Gadis? Cam geli lak nak taip..*

Yam,
Nnt pepandaila bukok yutiub cara2 nak masok. takkan itu pon abam nk ajor. Lain la kalau ada Su tukang masak official kita masa kat lepeh tuh!

Yam,
abam cilop pic yam kat fesbuk yam. Yam x kisah kan. Papepon tenkiu sbb jagakan nemo selama ini walaupon kdg2 abam balik keje terkejut tgk cotton buds dlm tinge Nemo. Tp abam x kesah sbb abam pon penah pijok terpijak chelsea smpai terkentut menatang bebulu dada itu. Maafkan abam,yam..

Yam,
Pesanan terakhir dr abam,yam jgn nakal2 taw. tk takut api nelaka ke? Peace yam...~

jus oren bnyak buih satu!

Kenapa shishi tak semenggah sgt tuh?

11 Jan 2012

Diet diet diet

Hello,

Tajuk entry takleh blah. Ouchh.. Ai siyes ni ai akan stat program diet stat esok. Da terasa melampau2 da nafsu ngan selera mkn nih.

Korg bayangkan la,ai sendiri ngaku takleh nk menolak godaan ais. Tulun la ais,jgn goda ai. Ai kaum yg lemah. Tak mampu menahan godaan. Klo sehari tak mnum ais rasa cm ada something yg x kena je. Tu yg perot buncit tuh. Tapi demi masa depan yg cemerlang,gemilang dan terbilang,ai akan usaha sebaik mungkin. Chaiyo ekin!


Mulai esok, ai akan setat mendietkan diri. Bagi yg berkenaan sila jgn goda ai dgn makanan ok! Mr A cakak die nak ai 54kg balik. Thats mean ai kena turunkan dekat 5kg kot! Oo-em-ji..~

Dalam lima bulan leh x dpt cutting camnih?


p/s : usaha tangga kejayaan

Sent from my iPhone