30 Jun 2012

Tom Cruise n Katie Holmes splits

Tom & Katie
Tom & Katie
Suri
Suri Cruise
All pic credit google

Minum Petang

Hello,

Pic petang semalam masa nak beli pisang goreng. Makcik ni ada jual karipap sedap. Inti sardin. Donat pon sodap. Semua kuih dia limaposen satu. Worth it sbb saiz XL tuh.

Ni la makcik karipap tuh
banyak kuih muih perbagai rasa dan warna

29 Jun 2012

Our Foods

Hello,

Antara menu yg jadi pilihan kami tghari nih. Bon Appetite!

From left : Lemon Ice,Blueberry, Lemon+Coke
Mine, Fillet Fish With Thai Sauce with Spring Roll
Nasi Goreng Tomato with Seafood and grilled Cheese
Nasi Goreng Tomato with Chicken and grilled Cheese


Sent from my iPhone

Padi House Putrajaya

Hello,

Lunch kat sini sebelom teman Anis g bayar bil kat TNB. New place n new environment. Such a good place!

Menu
feature wall kat kitchen
me
them
Suratan atau kebetulan

22 Jun 2012

Mengapakah?

Hello,

Senario di Kompleks D petang tadi. Sampai begitu sekali. Adesss

ooemmjiiii
mengapakah?

Ceramah di hari Jumaat

Hello,

Muka2 g ceramah kat B2 pasal harta pusaka oleh Amanah Raya.

Depa besor sgt sampai nampok separoh ai

19 Jun 2012

Lunch Nasi Beriani

Hello,

Sedap nasik nih. Banyak nak mam. Beli kat kedai sepul. Rm5 saje. Jemput makan.

Ermmmm dapnya

Giulliana & Bill Rancic

Hello,

One of my favourite reality tv show,Giulliana and Bill kat channel E! 712 selain dari Keeping Up With The Kardashians. Ai setat tengok dari season diaorg  kawen kat Capri, Italy sampai la sekarang. Giulliana ni host kat E! News manakala Bill pulak pemenang The Appreantice Donald trumph season 1. Sorang cantik sorang lagi ensem. Memang match sgt.

pic : google
Giulliana Rancic
pic : google





Life dorg hepi go lucky sgt2. Dan beruntung rasanya jadi Giulliana ni dah la laki ensem,kaya, macho, gagah perkasa. Eh? Dia dikelilingi org2 yang sygkan dia termasuklah family,kawan2,opismate dan peminat yang sentiasa menyokong dia and spread positive energy. *Hmm wondering how lucky u are,Giulliana...*

Dan dah macam2 dorg hadapi terutama masa Giulliana miscarriage, IVF, breast cancer,etc. And now dorg tgh tggu kelahiran baby sulung dorang guna kaedah ibu tumpang. Kalau tak silap ai,dorg expected baby boy. Cheers!


pic : google

pic : google

pic : google

18 Jun 2012

Addicted

Hello,

Tadi balik keje singgah Alamanda. Niat di hati nak beli Soflan je. Pastu teringat kat anak pasar ikan nih.

And now honestly ai dah ketagih nak makan cheese fries. Asal g Alamanda je mesti nak take away. Oh ya, utk pengetahuan korg kalau cash n carry dpt 20% off.

Anis kau bertanggungjawab atas ketagihan ini sbb kau ajar aku makan mende nih.

Manhattan Fish Market
Cheese Fries

15 Jun 2012

Murtabak Pakcik Kantin

Hello,

Ai boring so merayap kat fesbuk kwn2 n ternampak pic ni. Pastu baru terperasan, "ni pakcik kantin sekolah den nih!" Suka pakcik ek dapat snap pic ngan ayam zakuan nih.

Meh nak story pasai pakcik nih. Dia dpt tender kantin kat sekolah ai iaitu SMK Sulaiman,Bentong. Dari ai form 1 sampaila U6 ngan dia. Nam taun setengah tuh. Masakan dia da sebati ngan jiwa raga ai nih. Sehari tak g kantin merana je terutama masa school holidays. Kalau nak serong pon siap tapau tauhu isi dlm poket,abes meroh poket dek terkena sambal. Meronta2 kaki nak g skolah dibuatnya. *alololo penipuan terang-terangan*

Antara juadah *alololo tomey je bunyik* yang ai paling suka dan feveret seantero alam adalah sambal tauhu dia. perghhhh meleleh air liur membayangkannya.  Kat skolah ni jugak la ai dperkenalkan dengan wantan. Macam2 jenis wantan ada. yang bulat,yang leper semua ada. Sedap ooo...terutama bila cicah ngan sambal tauhu nih.

Kalau makanan berat pulak ai pilih mee sup die. Kow abes! kalau bulan puasa pakcik nih berniaga kat bazar Ramadhan Padang Tras ngan Sg marong. Murtabak dia mmg sedap.*tgk bulu di tgn lah*. hikhikhik.

Ni ai malas nak taip pasal foods nih. Mula la rasa lapar. adesss.. K bai





crdt to fesbuk kawan aku

Hari Jumaat Hari Mulia

Hello,

Ari ni nak cakap pasal janji. Bila tgk post sebelom ni yang pasal  Hari Belia Negara dan Freeman boleh klik kat sini bebulu je rasa. *ari jumaat tak baik  marah2,sabo kin..*

Ai cukup pantang kalau orang pandai nak berjanji itu ini ngan ai tapi hampeh. So kalau da rasa tak mampu nak bagi atau tepati,takyah nak berjanji bagai ngan ai. *tibe2 emo*

Nanti ai update pic mangkok monkey putar alam dua ekor tuh. Supaya korang pasni kalau nak amik mane2 event consultantpilihla yg betoi2. Jgn nk amik tangkap muat nanti menyesal dah tak guna. Bior mahal sikit takpe janji puas hati.

Dah mlalut dari tajuk dah nih. K bai.

pis : google



13 Jun 2012

KP JPNIN

Hello,

Teringat masa kat Hari Belia Negara hari tuh. Tan Sri Koh Soo Kun *ntah betol ke tak eja camnih*. To me,beliau ni peramah dan happening sgt.

Tak caya sila tgk pic di bawah ini.






Harap maaf booth MOT bersepah

Booth JPNIN ni betol2 kat depan booth kitaorang. Memang Happening sgt booth dorang compared ngan booth MOT yang serabut hayam je menegoknya. *salahkan freeman*. KP turun padang pon bapok meriah diaorang sambut. Siap menari bagai. Peramah lak tu siap main hi-5 ngan kitorang kat booth MOT.

Tq tan Sri!

p/s : Shida kat opis aok ada vacant x? Tukang bancuh kopi pon ok

12 Jun 2012

Cendol di tengahari

Hello,

Abg Boy banje. Sedapppppp~ Tq.

Cendol Pulut in action

11 Jun 2012

Pantai Penunjuk, Kijal

Hello,

Lepas wedding Sykeen kat Kemaman, kami gerak ke Kijal. Sebab Kakju ada program Komuniti 1Malaysia kat sana. Siap MB Terengganu turun padang.

Sambutan yang org Ganu bagi memang marvelles! Lucky Draw pon hadiah selori kot. Siap ada microwave, LCD, Refrigerator,dan pelbagai lagi barang elektrik. Memang tabik spring la.

Cantik Pantai Penunjuk ni. Pasir pun halus je. Siap ada toilet ngan shower lagi.



Ombak Rindu
Batu-batuan
mimi in da house
Kaki lebor

Sykeen & Hafiz's Wedding

 Hari Sabtu hari tuh kitorang ke Kemaman utk menuhi jemputan majlis perkahwinan opismate ai. Cuaca redup je. Gerak dari Putrajaya pukul 9.30 pagi sampai Kemaman dalam pukol 1.30 ptg. 

Di kesempatan ini ai nak ucapkan Selamat Pengantin Baru pada mereka berdua, kekal hingga ke anak cucu.

 


Motip???
Lokasi kejadian
Kami
Pengantin bagi ucapan
Selamat PengantinBaru,dear!

8 Jun 2012

Tak Salah Memberi

Hello,

Semalam masa lepak minum kopi kat Bangi Kopitiam, ada dua-tiga orang budak dtg minta derma. Ai bukan apa,dalam Islam pon da cakap sedekah itu amalan mulia. Lebih banyak kita memberi,lebih  banyak kita dapat. Tak gitu?

Tapi yang jadi tak bestnya adalah bila yang datang tuh adalah kanak-kanak lebih kurang 9-10 tahun yang pada ai,dorang ni patot duduk rumah baca buku ke buat homework ke.. Ai tak salahkan dorang,tapi ai BENCI dan MELUAT dengan ejen dorang yang lansung tak berperikemanusiaan sbb gunakan kanak-kanak untuk meraih simpati orang ramai dan meraihkeuntungan. Tak takut api neraka ke? *eh,emo jap* 

Pic: google

To me,amalan bagi gelandangan makan cam kat Chow Kit tuh sebenarnya ai tak setuju. Bak kata pepatah omputih, " Give them a fish and they can eat for a day, Teach them how to fish and they can eat for a lifetime".Govt kena amik inisiatif bg peluang pekerjaan kat dorang ni bukan 'suap' camni. In future camne dorang nak survive kalau kita asyik dok 'suap' camni.

 Apa kejadahnya nak buat amal jariah kalau ada pihak ambil kesempatan. Yang ai nampak bukan Malaysian je yang beratur nak amik foods,siap warganegara asing bagai. "Umpama kera di hutan disusukan anak di rumah mati tak makan".

Dah la,banyak pulak ai melalut di pagi Jumaat yang mulia ini kang banyak pulak pepatah yang keluar ni kang.

Pic : Google

p/s : tangan yg memberi lebih mulia dari yang meminta. Alhamdulillah Terima Kasih Allah atas rezeki yang kau berikan..

7 Jun 2012

Makan dan makan lagi

Hello,

Tadi kat opis ada lawatan dari kawasan menteri,Setiawan. So apa lagi,makan je la kejenya...

Ai kat lobby

Ketibaan ahli rombongan
Mereka bersama Kong Cho Ha

Group Photo
Anis bersama henpong nya

Abg Shukor kekenyangan
shhhh... jgn ckp apa-apa. ai da taw


6 Jun 2012

Freeman Event Management

Hello,

Kontroversi di sebalik Hari Belia Negara. Lain di janji lain yg kita dapat. Nantikan sambungan di Part 2.

Freeman Team