31 May 2012

Farewell Kak Ju

Hello,

Semalam kami buat Jamuan Perpisahan untuk collegue kitorang iaitu Pn Juhannis bt Idris. Dia dapat naik pangkat dan akan memulakan tugas di Jabatan Penerangan Kuala Terengganu. Alhamdulillah~

Dear Kakju, jgn lupa kat kitorang kat sini. Kitorang syg kakju macam kakak kitorang sendiri. We love You.

Us

Foods
Foods
Kakju with her gift
Sponsored by Annies

29 May 2012

Maskot JKJR

Hello,

Semalam layan twitter, terperasan pic nih. Siapa la yg jadi maskot tuh? Untungla...

Sumber: Instagram Isma AF7

KFC Pokkits

Hello,

Semalam masa tunggu Tan siapkan kerja dia kat opis, ai lepak kat keepsi kt Komtar tu ha. Dengan x mandinya,da mcm aso jual kankung da ai.

Pagi tu da breakfast Nasi Kandar tp disebabkan nk cas hp ai pon orderla set menatang nih.

Rasa dia not bad. Kecik toek je. Bagi ai, sedap lagi twister la.

Itu saja nk update. Tq~

Keepsi Pokkits

27 May 2012

Hari Belia Negara part 2

Hello,

Happy Saturday! Las day ai bertugas di Hari Belia 2012.

Agak kecewa dgn segelintir pihak namun ai percaya setiap manusia tak sempurna dan tak pernah lakukan kesilapan.

Dan yg ai paling frust adalah bila ai tak dapat jumpa KJ. Huwaaaa~

Its ok,ai redha dan pasrah dgn ketentuan ilahi.

Crowded
Me & Tan Sri Koh Su Koon
Dato' Shafie Afdal
Cat & Dato Sri Kong Cho Ha
Me & Kak Ju

25 May 2012

Setengah Juta

Hello,

Baca paper pagi td. Perghhh setengah juta u olls~

Speechless.

The Star
Cayenne - Porsche
Banglo patblas bilik
Duit segunung

24 May 2012

Hari Belia Negara 2012

Hello,

Semalam giliran ai utk jaga booth sempena Karnival G2Y Himpunan Jutaan Belia. So far not so bad la. A few things yg ai rasa needs improvement. Grrrr..

Kepada pihak yg berkenaan sila ambil perhatian ya. Belajar dari kesilapan sebab kita sebagai manusia tak pernah lepas dari melakukan kesilapan.
poster HBN
Mereka
us with JKJR's mascot

17 May 2012

Tq Nisa!

Hello,

Entry ni tujukan khas utk Nisa. Tq dear sbb wasiatkan kipas ni kat ai. Tacing sgt!

Kini aku tidak mengalami masalah panas lagi. Heaven!

Kipas Lipas


Sent from my iPhone

Ai,mereka dan abg polis

Hello,

Tadi masa nak pergi tempat keje ternampak satu kete polis ni dok tahan kereta kancil. Teringat lak kejadian lebih kurang tiga bulan lepas.

Masa tuh kitaorang baru balik dari OU nak ke Shah Alam. Sampai satu t-junction tuh kitorang mmg confirm dan yakin 110% kaler hijau. TIBA-TIBA ada satu kereta ni memang *&^%$@# laju nak mam nyaris gak lah arwah malam tuh.

Elok je lepas kat simpang tuh ada Petronas. Polis dok bunyi siren siap bg isyarat suruh As benti. Kitaorang relax je sbb pk kita x salah dan lampu tuh memang kaler hijau.*padahal cuak gak time nih*

Sebenarnya polis tuh dia x nampak pun pasal lampu isyarat tuh,dia cuma perasan yang pintu kereta x tutup rapat je. Buang karan je nak cuak bagai. Pastu lepas. Nasib baik As pandai goda. Oopss!

Kesimpulannya,pastikan pintu kereta tutup ketat. Pakailah seat belt untuk keselamatan anda. Pesanan khidmat masyarakat ini dibawakan khas untuk anda oleh ai.



As bersama abg polis 

13 May 2012

Selamat Hari Ibu!

Hello,

Di pagi yang indah dan berbahagia ini, ai nk wish Selamat Hari Ibu kepada semua ibu-ibu di Malaysia. Terutama sekali kpd mak ai Pn Noormaiah bt Idris dan my feveret aunty,Cu.

Ai love u olls!

p/s: Nanti adik balik masakkan tempoyak lagi taw!

http://www.youtube.com/watch?v=f4J7-WR1QOY&feature=youtube_gdata_player


Sent from my iPhone

11 May 2012

Already Gone

Check out this video on YouTube:

http://www.youtube.com/watch?v=Kh-6GtZZJuE&feature=youtube_gdata_player


Sent from my iPhone

Nisa dan dot dot dot

Hello,

Last day dgn my opismate,Nisa. Pasni dia akan memulaka tugas di Pejabat Kastam Pelabuhan Klang.

Nisa, tenkiu sbb jd kawan ai selama ai kat UKK. Tahniah dan selamat memulakan tugas baru kat sana. Ingat2 lah kitaorg kat sini. Kitorg semua syg kau.

Beliau dan Bunga
Its hard to say Goodbye
Lambaian terakhir beliau

McD Chicken Foldover

Hello,

Tengok iklan kat paper pasal menatang nih. Dah lama riki nak mende nih. Alhamdulillah rezeki di hari Jumaat yang indah. Nisa banje. Sedap weh,cubalah di restoran McD yang berdekatan. while stock last.

iklan
Mereka yang girang
Mc Chicken Foldover
Fried Chicken Spicy

9 May 2012

Muhasabah Diri

Redha,

Andai apa yang kita inginkan tak selalunya kita dapat. Maka berusahalah.

Andai apa yang kita rancangkan tak selalunya terjadi. Maka rancanglah semula.

Andai apa yang kita minta dan hajati tak selalunya kita dapat. Maka berdoalah.

Andai berlaku bencana atau ujian pada kita, maka hadapilah ia dengan sabar kerana itu tandanya tuhan sayangkan kita.

Andai nasib tidak selalunya menyebelahi kita, maka ingatlah bahawa tuhan telah merencana jalan hidup kita sejak dari azali lagi. Siapalah kita untuk mengubahnya.

Renung-renungkan dan selamat beramal.

Sekian,terima kasih.
Ustazah Dona

Sent from my iPhone

Mem-Bowlingkan Diri

Hello,

Last week punya aktiviti. Tournament Bowling MOT 2012.First time ai join. Maklumlah ai first time kot main. Memang ke longkang saja la.Training sebelom ni pon kelaut. Memang ai xde bakat la main menatang ni. Papepon,memang enjoy sgt game pada hari tuh.

Kepada D'Diva, maafkan ai sebab x mampu nak jadikan group kita Top 3. Tahniah juga pada kakju, king, ting dan kakno menang Top 15.

 Tq pada Dato Yap belanja semua keepsi pada hari kejadian.

Penuh lane
Geng Bijok Ngat
Aryan in the house yo!
King: Bakpe pucat ngat muka mung?
Ting: Nampak kurus di situ

8 May 2012

Ada Hikmahnya

Untuk renungan kita bersama,

Masa kita senang dan gembira ramai yang ada di sekeliling kita. Apabila satu musibah berlaku,masa itulah baru kita tahu yang mana satu kawan dan yang mana satu lawan.

Betol kata org, bukan mudah mendapat kawan yang betol2 ikhlas berkawan dengan kita. Pepatah juga ada mengatakan "Kawan gembira senang dicari,kawan menangis susah dicari".

Moralnya; berkawanlah dengan ikhlas kerana tiada manusia yang sempurna. Tiada manusia yang terlepas dari melakukan kesilapan.

Kepada yang bergelar kawan2 ai, mohon ampun dan maaf sekiranya ada tersilap kata selama ini. Ai manusia biasa yang tak lepas dari melakukan kesilapan.

Sent from my iPhone

7 May 2012

Untungla AirAsia

Hello,

Ai geram campor sedih sebab ai telah mengalami satu insiden yg sangat tidak releven utk belia remaja cam ai nih.

Nak taw apa? Ai tertinggal flight. Gara2 salah tgk departure time kat tiket. Agak vodo kn? Ni da kali kedua jadi kat ai. Watdehel betolla. Ai dgn konfidennya g check in pukol 4.45pm sbb ai ingat flight pukul 6.00pm padahal flight pukol 5.10pm. Agak bijak di situ.

Untungla AirAsia dpt customer cam ai. Nak menangis air mata darah pon da x guna. Mende da jadi. Sekian terima kasih.

TQ AirAsia. 'Love u'

5 May 2012

UKK's junior

Hello,

Mlm ni nak update pasal budak2 cute nih. Mimi n Rian in da house ya! Memang geram sgt sbb dorg ni superb cute.Pandai betoi mak bapak diaorang ni. Meh nak petua sikit.

To Aimy n Aryaan, be a good kids ya. Make your mom proud. Aunty love u!

Aryan
Aimy
Rian bersama Aunty Kingnya
Mimi,napela aok ni cute sgt huh???
Mereka

3 May 2012

Bersih 3.0

Hello,

Pic las week masa ai nak balik Bentong. Kebetulan 28 April sama dgn Perhimpunan Bersih hari tuh.

Tak expected seramai ini umat manusia kat sini. Scary pon ada.

To me,mende ni semua NONSENSE! Tak payah nak tunjuk hero kalau da memperjudikan nyawa org awam, imej negara tercalar, tutup pintu rezeki orang bagai, dandan sewaktu dengannya.

Taknak tulih lelebih kang kena saman. K chow~

"Biar susah jgn menyusahkan"
Lautan Kunin
Gamble mamat nih
Polis dan FRU standby kat Dataran Medeka

2 May 2012

Lake Garden Putrajaya

Hello,

Pic last week lepas balik kerja singgah sini.

Not bad la environment open air dia. Foods pon ok. Try la! Highly recommended

Cendol
Lontong
Fried Mee
Wedges