29 Oct 2014

Piala Malaysia 2014


Salam

Kita jumpa di Stadium Bukit Jalil Sabtu ini.

Hogoh Pahang Hogoh!

22 Oct 2014

Suratan atau kebetulan


Salam

Layan lagu ni masa balik kerja semalam. Rasa cam best je. Untuk audio sebenar, korang leh bukak youtube k. Hehe.

Btw, lagu ni tiada kena mengena antara yang hidup atau yang sudah meninggal dunia. Kang ada lak yang terfikir bukan-bukan. No no no. 



Sesuatu yang tak disangka
Seringkali mendatangi kita
Itukah suratan dalam kehidupan
Atau hanya satu kebetulan

Kita asyik membicarakan
Persoalan hidup dan pilihan
Sedang kejujuran semakin berkurang
Masih tiada bertemu jawapan

( korus 1)
Walau kita dihadapkan
Dengan berbagai pilihan
Mengapa sering terjadi
Pilihan tak menepati

( korus 2 )
Hingga amat menakutkan
Menghadapi masa depan
Seolah telah terhapus
Sebuah kehidupan yang kudus

Pertemuan sekali ini
Bagi diriku amat bererti
Tetapi ku bimbang untuk menyatakan
Bimbangkan berulang kesilapan

( ulang dari korus 1)
Sent from my iPhone

20 Oct 2014

Sagu Gula Melaka


Salam

Hidangan pencuci mulut di hari minggu. As buat. I is tukang makan. Simple but Sedap. Thanks girl!

14 Oct 2014

Jenguk dapur

Nasi Lemak
Salam

Menu sarapan pagi hari Ahad ari tuh. Tetiba rajin nk masak nasi lemak. Tapi nasi lemak bodo je la. Apa yang ada dlm peti kekdahnya.

Lagipun ada tetamu yg lama x mkn nasi lemak. So gagahkn diri memasak di pagi hari.

Inilah hasilnya. Nasi Lemak Bujang Trang Tang Tang. Ulam kopok. Air Teh o. Siap. Alhamdulillah.

11 Oct 2014

Aidiladha 2014


Mambang kuning
Salam

Sorry lambat update pasal Hari Raya Aidiladha. I is bz sikit lately ni. So camne dgn sambutan raya uolls?

Alhamdulillah tahun ni rezeki kami dapat korbankan seekor lembu. Selain bersedekah, kami decided utk buat kenduri kesyukuran dan doa selamat.

Alhamdulillah lebih kurang 300 orang tetamu datang. Memang happy sgt. dah tak terasa penat sebab dpt berkumpul dgn sanak saudara.

Menu? Mmg best sbb macam2 ada. Antaranya sup tulang, Daging masak gulai lemak cili api, Ayam goreng berempah, Daging masak kicap, Gulai asam rom (makanan tradisi org Pahang), kerabu pucuk paku, Laksa Penang, pencuci mulut buah Tembikai. Tak lupa kuih raya dan kerepek2. Buah2 tempatan, kuih seri muka mak andak skali.

Alhamdulillah semua berjalan dengan lancar.

Selamat Hari Raya, semoga ibadah korban membuatkan kita menjadi manusia lebih bersyukur di atas kurniaanNya. Aminn.

7 Oct 2014

Muhasabah Diri




PERCAYA, Pada Qada Dan Qadar
PERCAYA, pada ketentuan ilahi
PERCAYA, pada setiap percaturannya adalah yang terbaik untuk setiap hambaNYA
PERCAYA, Kun Fayakun

Kerana

Setiap yang berlaku ada hikmahnya. Ada jalan ceritanya. Jangan berhenti berdoa. Kerana itu salah satu medium perantaraan antara kita dan Sang Pencipta.

Wallahualam.

4 Oct 2014

Erti Pengorbanan

Salam

Entry autopost. Maybe masa ni i tengah driving lagi otw balik kampung. Yeay! (walaupun kampungnye dekat je)

Hmm.. Di kesempatan ini nak ucapkan Selamat Hari raya AidilAdha pada semua umat Islam. Semoga semua ibadat kita diterima oleh-Nya. aminn..

Papepun, selamat menjalani ibadah korban. Lapangkan dada. Tangan yang memberi lebih mulia dari yang meminta.

3 Oct 2014

Minyak Naik Lagi "Malam Ku Bermimpi" #PARODI #20SEN

Steelheart - She's Gone





** Lagu dan lirik tiada kena mengena antara yg hidup atau sudah meninggal dunia

Lirik Lagu She’s Gone – Steel Heart

She’s gone,
Out of my life.
I was wrong,
I’m to blame,
I was so untrue.
I can’t live without her love.
In my life
There’s just an empty space.
All my dreams are lost,
I’m wasting away.
Forgive me, girl.

(Chorus)
Lady, won’t you save me?
My heart belongs to you.
Lady, can you forgive me?
For all I’ve done to you.
Lady, oh, lady.

She’s gone,
Out of my life.
Oh, she’s gone.
I find it so hard to go on.
I really miss that girl, my love.
Come back into my arms.
I’m so alone,
I’m begging you,
I’m down on my knees.
Forgive me, girl.

(Chorus x2)
Lady, oh, lady.
My heart belongs to you.
Lady, can you forgive me?
For all I’ve done to you.

Muhasabah diri

Semalam adalah KENANGAN
Hari ini adalah KENYATAAN
Esok adalah HARAPAN

Setiap yg berlaku ada hikmahnya.

Itu takdir Allah, itu perancangan Allah. Redha.

Sent from my iPhone

1 Oct 2014

Minyak naik lagi

Salam

Bertabahlah. Bila subsidi minyak dikurangkan sebanyak RM0.20 seliter. Menjadikan harga RON95 RM2.30/liter.

Telan ailio jap.

Sent from my iPhone