29 Feb 2012

Poliklinik An Nur Putrajaya

Hello,

Ai baru balik dari klinik. 1st time sebenarnya g klinik nih. Lokasinya betol2 sebelah kedai Dobi Presint 15. Laundry yg banyak kenangan manis dan pahit tuh. Sob sob sob.. "xixili come to mama!"

K sambung balik. Klinik ni ramai gler customer. Tak penah la ai tgk klinik ni lengang. Selipar kat luar berator da mcm apa je.

Klinik ni tema die pepel. Siap ade shoe rack kat dlm utk kita pakai. Tapi yg tak bes nye,kenapa tv die pasang kuat sgt? Die kn taw org p klinik sbb sakit bukannya nk tgk tv. Kuat nak mam lak tuh. Jiwa kacau dibuatnya.

Yg penting doc die baik sgt. Lemah lembut n sopan santun je. Tenkiu doc~

Reception
Pharmacy
mine

27 Feb 2012

Ape kes ni?

Hello,

Tadi sebelom balik sempat main jentik2 carrom kat JKJR. Nak balik tuh ternampak menatang signboard ni kat lif.

"Atan, Selamat Jalan Ya" instead of Jabatan Keselamatan Jalanraya.

Kreatif jugok rupanya warga MOT nih.



sape Atan ni ya?

Red Wok a.k.a periuk merah

Hello,

Selamat petang. Smalam nak hapdet x sempat.

G Redwok sebelom antar adik Anis balik Nilai. Restaurant die quite ok. Besar. Hidangan die jugok big portion. Terdodok menengoknya.



Main Entrance
Red Wok Fried Mee hape benda ntah kata Anis
Nasi + Daging Paprik
Beef Kueh Teow
Anis bersama Juice Apple & Asam Boi

26 Feb 2012

Latihan Vokal

Hello,

Pas balik dari Mid Valley,Anis ajak p karok kat Pop Avenue Jln Reko,Kajang.

Sgt enjoy ptg itu bersama Anis dan adik kesayangan beliau,Ina.

Harap maap pic x jelas maklomlah guna henpong.

Anis dan aksi diva beliau
Lokasi kejadian
Lucky number
Bukti Anis mengunjungi tempat ini

MeMadam Kwan diri di hari Ahad

Hello,

Ari ni lunch di Madam Kwan Mid Valley bersama Anis dan adiknya,Ina.

Anis santekkkkkk sgt
No komen
Longan Ice
Lychee Anis
Nasi Lemak

24 Feb 2012

Lunch di hari Jumaat

Hello,

Selamat Hari Jumaat. Lunch kat cafe ngan Nisa & Anis.

Nisa & Anis in the house yo
Fish n Chip
Blackpepper Steak
Blackpepper Ciken

Majlis Pernikahan Yusry KRU dan Lisa Surihani

Hello,

Malam tadi kununnya nak la tgk Majlis Pernikahan Yusry & Lisa ni live kat Awani. Las2 ai leh tertido lak. Adesss

So sampai je opis ai pon bukak la Youtube. Cantik deco majlis ni. Kalau tak silap ai depa buat kat Hotel Marriott Putrajaya.

Yang ai rasa cam x bes nya adalah,kenapa perlu tepuk tangan lepas pengantin lelaki tu lafaz akad? Da mcm wedding omputih lak. Kan lebih elok klo cakap "Alhamdulillah" tanda syukur. 

Tgk, kan ai da melalut. Ari jumaat kena banyak beramal. K bye.

23 Feb 2012

Pizza time!

Hello,

Wazzap. Pizza disponsor oleh Abg Shukor sempena duit claim beliau g Kelantan ari tuh. Alhamdullilah.



Ciken hape ntah
Seafood delight
BBQ ciken
Ciken Pepperoni
Air Tin

22 Feb 2012

Maggi Goreng org bujang

Hello,

Tah pape kan,masak megi pon nk masok blog. So what, Like ai care?

Ari tuh tertengok kt blog bdak opis ni ha. Nmpak cam sedap nak mam je. Gulp.

Banyak kubis ngan cili je kot megi ai nih. Tibai la labu. Inipon da kira satu pencapaian da ni. Selalu rendam megi guna air panas je.

Megi bujang

Art Theraphy Session

Hello,
Hari ni sehari suntuk ai join kursus ni. Intersting! Maybe sbb presenter die ensem dan awesome kot!
Antara pic yg sempat ai snap. Harap maklom pic x memuaskan. Guna henpong la katakan.

Art Teraphy katanya
Bakat terpendam Abg Mi
Hasilnya
Dari kiri : Kak Ifa,Kak Ju,Kak Baljit

D' One Steak Bangi

Hello,

Balik dari opis semalam,Anis banje dinner. Alhamdulillah. Tgk pon kat Jalan-Jalan Cari Makan TV3 last week.

U guys should try this place! Highly recomended.

Apple Juice with Asam Boi
Sirap bandung + Cincau
Blackpepper Steak
Mixed Ciken & Beef
D'One Steak

21 Feb 2012

Aku insan yang lemah


Hello,

Sambil nak menunggu dak Anis ni balik dari menyesnap pic kat opis Menteri,ai pon dengan pantasnya mengarang di belog yg tak seberapa ini.

Ooucch,hati ai terluka. banyak persoalan yang menerjah ke pale otak ai nih. Antaranya, "wat de hek dengan dia? Kenape lately ni dia annoying sgt? Kenapa die 'caring' sgt sampai nk bz body sgt with my lifestyle n my personal things? Kenapa ai emo sgt nih?Adakah ai sensitip ni sebab nak piyed?"

Tuhan,berilah kekuatan kepada hamba-Mu yang lemah longlai ini. Jauhkan aku dari seksa api neraka. Kau tabahkanlah hatiku mengharungi cabaran dan dugaan-Mu. Amin~


Friso Milk bikin gempak

Hello,

Manyak sinang ati ini ari wooo.. seperti biase la ai di pagi hari membaca paper. Tgh syok2 baca NST tbe2 ai terperanjat. Terkezut mak,nak!

Rupa-rupangya Friso milk ada selit menatang hape ntah kat paper nih. Berbunyik bagai nak rak. Bila kite selak je die bebunyi.

So ai apa lagi,dok pekena la kt membe-membe kat opis ni ha. Video nanti ai hapdet ya. Sakit perot tak ilang lagi nih.




Friso Milk dalam NST
inilah menatang haram jadah yg bikin gempak

19 Feb 2012

Roti canai Transfer Road

Hello,

Gud morning. Roti canai kat Transfer Road ni lain sikit dgn roti canai biasa kita mkn. Selalunya kita mkn ngan dal atau kari tapi kat sini die bagi sambal atau kuah kaler merah camni.

Ada dua pilihan sama ada ayam atau daging. Org ramai takyah cter la sampai korg kena que nk dptkn table.

Kalau korg p Penang,jgn lupa singgah kat kedai ni.

erkkk alhmadulillah

18 Feb 2012

Cheese Tart terbaeek wok!

Hello,

Cheese Tart ni ai order kat KakJu. Sedappppp,menangis memakannya.

Sebungkus RM25. Ada 50pcs. Berbaloi sgt. Kalau x silap ai makcik ni la yg wat kuih Tart Nenas yg sedap nak mam tuh!

Cheese Tart ni ada two flavors. Blackberry Blueberry n Strawberry. Dua2 sedap. Filling die very rich. U guys should try this.

Leh order kat Kak Ju. Pandai2 je ai promote. Hihi.

Hooo.. Maii... Gadddd
Filling yg rich

17 Feb 2012

Minum petang di Uniten Bangi

Hello,

Pas balik Avillion tadi sempat singgah kat Uniten. Niat di hati nak makan murtabak yg marveles tu.

 Tp takde rezki nak mkn murtabak sedap. Die x berniaga kot.Layan Rojak Mee ngan Cendol je la. Anis lak layan Mee Sup ke hape ntah ai tak sure.

Tenkiu Abg Karim banje kami tadi. Menangis mengenangkannya.

Jalan cuci mata survey pekebenda nak melantak
Anis bersama Cendol
Rojak Mee

Seharian di Avillion Admiral Cove

Hello,
Ari ni masok opis jap pastu g Avillion Port Dickson. Hopefully semua berjalan lancar.

Not bad la foods die,Sedap!
Anis's corner
View di hadapan Coffee House

16 Feb 2012

Anis dan Losyen Mustajabnya

Hello,

Selamat tengahari. Anis sesungut eh silap senggugut. Sian Anis....

Abaikan jari jemari itu

15 Feb 2012

Bila CNY & CHRISTMAS bergabung

Hello,

Ari ni kat opis ada celebration CNY dan Christmas. Ni je pic yg sempat ai snap. Al maklomlah ai kn pemalu. Auwww.

Ai jus nak komen fasal foods smalam. Maklomlah klo da namanye Ekin dan foods memang takleh dipisahkan.

Kalau tak silap ai caterer ni la yg served masa jamuan Deepa-Raya ari tuh. Abes sakit perot cirit birit budak MOT dibuatnya. Kenape la kali nih depa leh amik caterer yg sama? x faham betol la.

Foods smlm kureng la bagi ai..Nasib baik Sate ngan Brownies sedap. Yang lain cam hampeh. Yang takleh bla korg bayangkan,cendol tp xde cendol. Yg ada hanya ais dan santan. Ptuihh,ilang nafsu selera makan yg bergelora time tuh menengoknya.

K la xnak membebel nanti pat tua. Bye.




Pendaftaran Media
Deco Raya Cina dan Krismas
Ayu la pulak minah nih aku tgk
Abaikan pic yg bergegor sbb En Har yg amik