27 Aug 2012

Menu

Hello,

Detail nanti i update

Errrkk alhamdulillah

19 Aug 2012

Klinik di petang Syawal

Hello,

Teman Apis ke klinik. Sakit urat. Klinik ni terletak kat sebelah Watson. Time raya mana ada klinik lain nak bukak. Nasib baik la yg ini bukak. Bermastautin la kami adik-berasik kat sini di petang Syawal yg mulia itu kan...


Ptg raya dah ke klinik. Apa daaa~


17 Aug 2012

Tujuh Likur

Salam Ramadan,

Pasang pelita nak sambut hari raya. Pasang pelita la kononnya. Gigihlah mencangkul tanah nk buat lubang.




SELAMAT HARI RAYA AIDILFITRI, MAAF ZAHIR DAN BATIN 








Pelita


13 Aug 2012

Iftar penghujung Ramadan

Salam Ramadan,

Last week berbuka di Kota Permai Golf & Country Club. Not bad,ramai gila orang.  Terasa diri ini pemalu gila nak snap pic merata-rata.Maafkan ai xde pic nak share.

Bagi sesiapa yg nk try berbuka kat sini, boleh call no ni 03-51223700 utk reserve sbb takut fully booked. Adult Rm68.00++, kids i x perasan.Yang bes nya siap ada performance lagu asli dan tradisional lagi. Food dia ok la...not bad. environment pon ok sbb kitorg dpt pool view.



pic : google

Pas makan sambung shopping kat Shah Alam pulak. Alhamdulilah perut kenyang senang hati.

10 Aug 2012

Kemaruk keepsi

Colonel Burger
Salam,

Sanggup beratur nk mkn burger nih. Dekat doploh minit gak la. Alhamdulillah~

9 Aug 2012

Baskin Robbins bagi free aiskrim

Salam Ramadan,

Pic malam semalam masa lalu nak g Carrefour ngan anis. Bapok ramai sampai ke luar tug org q. Syabas!





Crowded

8 Aug 2012

Persiapan Aidilfitri : Kuih Raya

Salam Ramadan,

Alhamdulillah.. Apalah ertinya hari raya tanpa kuih raya, terutamanya kuih Tart Nenas ni. Perghh meleleh ayaq liuq. 

Antara senarai kuih wajib setiap kali raya. Kat rumah tu kuih-muih tak layan sangat sebab hari-hari akan ada menu yang heavy. As always, ai takkan pernah missed beli Tart. So far setakat ni, tart Cik Ton ni yg paling menepati piawaian citarasa ai. Memang menangis la bila makan.

Apis pulak akan borong kerepek sebab kat Johor murah menatang tuh. Kerepek ubi saja dengan perasa ayam,BBQ,ubi pedas basah/kering, perisa jagung,perisa kari, dan macam2 lagi lah yg agak mengarut pun ada.Tu baru kerepek ubi belum masuk kerepek pisang, kerepek bawang, kerepek kacang dhal, kerpek itu, kerepek ini...

Raya adalah hari utk melantak sepuas-puasnya tanpa ada rasa bersalah berat badan naik. Eh?Selamat Hari Raya uolls, maaf zahir dan batin~








Tart Nenas Superb. Gulp!



p/s : hidup utk makan atau makan untuk hidup?

Sent from my iPhone

Baskin Robbins

pic : fesbuk


Dapat aiskrim free. Gigihla nk q panjang2 ya

7 Aug 2012

Alhamdulillah..

pic : gua.com

pic: google
Alhamdulillah... Sinar Ramadan yg memberi seribu rahmat kepada Shila Amzah. Ai personally suka tengok dia. Her make-up, her hair-do, semua nampak santek sgt!

Papepon,tahniah kepada Shila Amzah atas penghijrahan ini. Doakan ai pulak. Aminnnn..

Dato Lee Chong Wei; our hero

Salam Ramadan,

Tahniah kepada Dato Lee Chong Wei (LCW) atas sumbangan beliau pingat perak. Its ok latok,u sudah main baik punya cuma luck saja xde. We love u Dato LCW!




Skills win you medals, but attitude wins hearts.


Crowded di KLIA

 All pic: google

Hero Malaysia

6 Aug 2012

Penumpang AirAsia Nekad Terjun






Nama dia Chong 24 tahun,steward AirAsia. Nekad terjun selepas kononnya nampak lembaga hitam. Kesian.. tak pasal2 flight delayed dekat sejam. untuk berita lanjut boleh klik kat sini.





Air Kathira

Salam Ramadan,

Setelah duaplohlima taun...akhirnya dapat jugak merasa Air Kathira. Anis beli kat param di Muar. Sedap!! Ada barli,biji selasih ngan apa ntah lagi. Sejukkkkk je lalu kat tekak. Alhamdulillah~





Air Kathira

5 Aug 2012

Door gift iftar MAHB

Salam Ramadan,

Hamper En Saleki bawak. Merasalah kami sorang sikit. Alhamdulillah.

Hamper
Whittakers
Hersey's n Snickers
Daim, Toblerone Ferrero, dan yg sewaktu dengannya

3 Aug 2012

Iftar on board

Salam Ramadan,

Quick update dr KLIA. Selamat berbuka kawan2.. Oh tadi ai nampak Farouk Hussein yang Masterchef Selebriti Malaysia tuh. *can't wait nak mkn nasi kandar!*


Me

2 Aug 2012

Majlis Perkahwinan Syafiq (16tahun) & Yana (14tahun)






Salam Ramadan,

Tgk video ni. Sweet sgt.. Pengantin Lelaki 16 tahun yg perempuan 14 tahun. Tahniah dan selamat menjalani kehidupan berumah tangga ya dik!

To me, tak salah nak kawen muda asalkan masing-masing tahu nak bahagikan masa antara pelajaran dan rumahtangga. Bagi yang pandang serong kat kapel ni,so what?? Dia kahwin bukan minta duit korang pon. Daripada buat maksiat ada baiknya dorang kahwin.

Jodoh, pertemuan semua ni di tangan tuhan.Siapalah kita nak menolak semua perancangan Dia. Bagi yang asyik tanya bila ai nak kahwin, ini jawapannya...




























Ai tak kahwin ni ada menyusahkan uolls ke?? Ada minta duit uolls ke? So shut up bad ass



Astagfirullah al Azim...  Ittakullah.. Nanti raya minta maaf.

1 Aug 2012

Corn Flakes Honey in da house

Salam Ramadan,

Anis buat kuih raya. One of my favourite kuih raya. Oh yeay! Dapat sebalang mkn smbil tgk tv. Heaven.





Me & Corn Flakes Madu