29 Jul 2013

Iftar With KJ

Salam,

Last week dapat invitation berbuka dengan Khairy Jamaludin (omaigad). Still tak dapat percaya sampai sekarang. Actually ai saja je try anta emel untuk join Tak sangka lak terpilih. Thanks KJFC!

So bermulalah perjalanan pada hari yang dinanti penuh debaran itu. Neves, bedebar takyah cakap la. Tapi lebih kepada eksaited sebenarnya. Pukol 5 gerak dari Putrajaya sebab dekat kad jemputan kata register pukul 6.

The interior
Sampai Sooka Sentral awal jugak la so lepak kat Plaza Sentral sementara tunggu ramai sikit org. So takdela nampak eksaited sgt kan. Majlis diadakan di Teh Tarik Place, Sooka Sentral Kuala Lumpur. Betul-betul sebelah Starbucks.

 So sampai je terus register. Tangan shaking ok. *ini serius*.
YB with Cougar

YB sampai dalam pukul 6.45 camtu. First impression? omg. nak pengsan. Dia salam sume org pastu mc panggil suruh bg speech sikit. ai teruja dgn ucapan ringkas beliau.

Lauk malam itu. Malu nk snap lagi.
"Sy sebenarnya uncomfortable dengan fan club ni, bagi saya menteri yang ada fan club ni adalah tersangat poyo. Tapi saya anggap ini sebagai tanda sokongan anda pada saya dlm perjalanan politik dan kerjaya saya dari sebelum sy memegang apa-apa jawatan hingga ke hari ini."

"Saya diminta hadir ke majlis ini utk membayar bil." 

Diikuti dengan tepukan tetamu yg hadir.

Tapi serius beliau suami isteri memang sporting.

Masa ai nk snap pic ngan wife dia, ai sempat berborak.

Me : I baca kat twitter YB Cougar pndai nyanyi lagi Despicable Me2 Banananna potato tuh
Nori : Yup, he is. Cougar, come sing a song to aunty.


Cougar dgn sporting nyanyi that song! Sporting tp dia cam malu sikit la. Maklumlah kena kerumun ngan anak gadis ramai sangat.

Me n Nori
Satu yang ai salute ngan KJ ni, lepas berbuka puasa dia ajak untuk solat Maghrib. Lepas siap magrib baru sambung makan n lepak. memang takde atucara protokol pun, just lepak chill. Temtamu bebas nak bertanya atau bergambar ngan YB dan isteri. Dia siap sound, jgn malu-malu, jgn keras, kita relaks je ya.

So antara pic yang sempat ditangkap pada malam itu. Harap maaf kualiti gambar tidak memuaskan. Maklumlah guna iphone.





Rembau Most Wanted Yo!


Dialog time nih :

Me : YB, kita buat aksi Rembau Most Wanted lak ya
KJ : Saya tak pandai
Me : Takpe, YB ikut saya
KJ : +________+


p/s : the best birthday gift ever! Thanks KJFC


























27 Jul 2013

JobStreet

TQ
Salam,

Bagus betul Jobstreet ni, tak penah lupa send birthday ecard tiap2 tahun.

Tapi awal lg kot? Aishhhh...

Btw, tq.

6 Jul 2013

Salam Ramadan

Salam

Apa khabar? Harap sihat.

Alhamdulillah atas rezeki yang tidak putus dari Allah.

Sempena Ramadhan yang akan menjelang tidak lama lagi, ai mengambil kesemparan utk mengucapkan selamat menunaikan ibadat berpuasa. Sama-sama kita tingkatkan amalan di bulan berbahagia ini.

Amin semoga diterima Allah. Jauhkan dari perbuatan sia-sia. Lipatgandakan amalan. Banyakkan bersedekah.

p/s; Kurma tak beli lagi.aiyaa~

Sent from my iPhone