28 Apr 2012

Bunga Tisu Ckin

Hello,

Lasweek punya cter. Opismate ai tgh usaha gigih siapkan bunga nih utk wedding dia Jun ini.

Rasa nk penyet2 lak tgk bunga ni kembang. Nanti ai cter cara membuatnya.

Bahan : Gunting dan Dawai
Kertas Crepe
Jeng Jeng Jeng
crdt : Google

27 Apr 2012

Bowling Time!

Hello,

Ari tu g main bowling ngan budak nih kat The Mines.

So far bes jgak mau tak nye first time kot! Ke longkang tu takyah cter la. Mmg ai la ratu time tuh.

Abaikan peha Drumstick di situ
kasut busuk cam harem
Aimy in da house

26 Apr 2012

Shihlin The Mines

Hello,

Semalam sebelom main bowling sempat gak merayap cari mende nih. 1st time mkn ngan As kat OU. not bad la. Paling ai suka XL Crispy Chicken ngan Seafood Tempura.

Crispy Chicken tu ala2 ayam Uncle Bob. Ada dua perisa iaitu Original dan Spicy.

Shedapppp
Insyaallah Halal

25 Apr 2012

HBP April

Hello,

Ai di Lembaga Pelabuhan Klang untuk program Hari Bertemu Pelanggan.

Dari Putrajaya ke Lembaga Pelabuhan Klang
Aku dan meja

23 Apr 2012

Farewell Nisa

Nisa,
 Tahniah atas kenaikan pangkat dan dlm masa yg sama kitorg sebenarnya sedih sbb aok da nk pergi tinggalkan kitorg kat sini n aok kena taw yg kitorg kat sini semua sayangkan kau.

Nisa,
Kalau aok rindu kat kami,tgkla video tu k.. Rajin2 lah update kat fesbuk pasal Rian. Ko kan taw kitorg syg Rian lebih dari sygkan aok. Eh?

Nisa,
Take care kat tempat baru. Anything juz col me. I'm your 'KakLong'. 24-7.

Sate
Keepsi
Piza
Nisa dan Bos


Sent from my iPhone

22 Apr 2012

Nasi Kandar Beratur

Hello,
Pic malam tadi. Actually kedai ni bukak pukol 10 malam. Kitorg sampai dalam 9.45pm, org da beratur lebih kurang dalam 40 org. Memang dasat. Tabahlah nak beratur utk sepinggan nasi kandar.
Kalau korang sume mai Penang,jgn lupa mai sini. Area Masjid Kapitan Keling atau korg search Jalan Bukingham.
Selamat menjamu selera.

20 Apr 2012

Manhattan Fish Market

Hello,

Pic dinner semalam pas balik keje kat Alamanda. 1st time nih makan kat sini. Sebelom ni tgk kat fesbuk Nisa je. Alhamdulillah dapat gak merasa makan kat sini,datin banje.

So far, bagi ai foods dia ok la. Not bad. Services pon ok. To me,Cheese Fries die super awesome!!! U guys should try. Trust me,it's worth it.

Here we are!

Guumy Bear; Mine

Datin with her Cala-Cala


Me
Quad
Cheese Fries
Spagheti *eh betol ke eja camnih

19 Apr 2012

Tabik sepering toing!

Hello

Tadi masa wat paper cutting terbaca news nih. tabik spring la! Murah betol rezki makcik nih.Alhamdulillah.

Salute kat makcik nih

Buku Minggu Ini

Hello,

Dapat present dari Uncle Jeff masa bengkel last week. Semua peserta dan Secretariat pon dapat. Tenkiu Uncle Jeff!



Black & Yellow
Jeng Jeng Jeng
Kalau isi cantik nampak sgt x penah berusik

17 Apr 2012

New look

Hello,

Masa tunggu 'Burger Bakar' nk bukak ari tuh,sempatla ai ngan Anis g saloon area situ. Banyak jugak saloon kat situ. Siap buat promotion bagai nak rak.

So we decided utk pilih saloon ni sebab dia pakai barang Schwarzkopf. Anis gunting rambut n ai dye rambut. Contoh color cam kat bawah ni. Malu la nk tunjuk rambut baru maklomlah ai kan pemalu.

I noticed saloon nih ramai org dtg. Boleh ckp memang x berenti la. Ade je customer. Baik laki mahupon pompuan. Tunggu la next entry kalau nak tgk rambut baru ai k!



1
2

D' Kenali Seafood

Hello,

Gud Morning. Da jadi pekasam baru nak hapdet. Da beberapakali makan kat sini. Not bad la. Cuma kadang2 kena tgk gak ikan/seafood die nih sebab penah sekali dapat ikan pari x fresh. Kerang Bakar pon tak mengecewakan.

Otak2
Menu
Ikan Bakor Sedop nak mam
Kerang Bakor

16 Apr 2012

Ai dan fax x dapat dipisahkn

Hello,

Tgh fax Jemputan untuk Media. Bertapa jap kat sini. Ngan bunyi pintu mana ntah x tutup. Bingit da tinge ni. Cmne la ckin leh tahan.

Fax sampai lebam

13 Apr 2012

Duta FAMA

Hello,

Td sempat g kedai buah, Wan da gaya org ngidam nk mkn durian. Sedop weh! Terdodok tgk. Durian mende ntah namanya. Yg ai tahu sebijik nih ada lima ulas = RM20.50. Wan banje. Tenkiu Wan. Bapok sedop doyan nih.

Ckin dan Durian
Ckin dan Cempedak / Nangka ai x sure

12 Apr 2012

Burger Bakar Kaw Kaw

Hello,

Semalam pas abes meng'fai-es' kan diri,Anis Aj telah mengajak ai mengembara ke Wangsa Maju utk mencari Burger Bakar. Ye la pas tgk JJCM ari tu sume kecur air liur menengoknya. Tu yg nak cuba try test tuh. So pencarian kami pon bermula d ptg hari yg indah itu.

1- Putrajaya ke Ampang
Si Anis ni ade la menilipon seorg kenalan die namanya Zirah. Rupa2nya Zirah bagi direction ke Burger Bakar Ampang. Area Balai Polis katanya.So setelah mendapat direction ke Burger Bakar,kami yg blur2 ni cari tak jumpa. Dua tiga kali jugaklah pusing. Pastu dgn gelojohnya terus Anis ajok g hok yg kat Wangsa Maju.

2- Ampang ke Wangsa Maju
Da sampai area Wangsa Maju dgn bantuan cik GPS,kami sampai dlm area pukol 6 lebih.Da nampak a few people queing kat situ walaupon kedai tu x bukak pon lagi. So disebabkan kedatangan kami yg tidak diundang itu awal sgt,we olls decided utk g saloon area situ.


3-Wangsa Maju ke Kedai Burger Bakar
Pas siap wat pedajl kat rambut nih,kitorg pon gerak la ke Kedai Burger Bakar tuh dengan perasaan yg membuak2. Antara perbualan yg sempat dirakamkan.


Anis : Ramai org kin...Sanggup x nak tunggu sampai dua jam nih?
Ekin : Aku on je janji dpt,dah alang2 sampai kn...
Anis: Eh pesal lain macam je kedainya?

Kemudian






Terdengar jeritan dari dlm kereta







Anis & Ekin : oooooemmmmmjiiiiiii 









KEDAI TUTUP 


4- Burger Bakar ke Gerai Crispy Chicken
X dapat burger Bakar kita layan Ayam Goreng ala-ala Uncle Bob je la,maklomla masing2 da lapo. Adik tuh  siap cter ade sorg cust dari Shah Alam dtg semata2 nk rasa Burger Bakar sama nasib la ngan kitorg. 

5- Gerai Crispy Chicken ke Putrajaya
Pas tapaw ayam ngan hotdog XXL tuh kitorg pon gerak la balik ke Putrajaya. Pesanan utk Burger Bakar : Nantikan kedatangan kami. U better watch out,bebeh!


Moral of the story; kena redha sbb da tertulih yg kami mmg xde rezki nak melantak merasa Burger Bakar tuh pada malam kejadian

p/s: Kedai Burger Bakar tutup buat sementara waktu kerana depa tgh renovate grill kitchen. Harap maklum.



5s di opis

Hello,

Selamat pagi. Semalam Public Holiday sempena Pertabalan YTP Agong. Tp kami diarahkan utk men'clear' opis sempena 5s.

Ai rasa kat opis ni wat camne pon fai-es nya,sama je ai tgk... Nak wat guane,opis kecik toek tu yg lambak je sau tempat.

Selamat ber'fai-es' ya kawan2.

Abaikan Sepanbob itu~
UKK's junior

11 Apr 2012

Tsunami 2012

Hello,

Terkejut menerima berita kejadian Tsunami. Ingatkan Mr A main2,rupanya betul. Subhanallah.

Then ai check kt twitter and,it's true! Dah la lusa nak ke Port Dickson utk Bengkel PRO.

Mudah mudahan semuanya berjalan lancar dan selamat. Aminnn

Crdt Twitter Awal
Crdt Twitter Anak Dato K
Crdt Twitter Dr Anwar

10 Apr 2012

TQ jiran

Hello,

Rasa lama x hapdet blog. Bz sgt sampai kadang2 nak berfesbuk pon x sempat. Malam ni nak cter pasal jiran atas umah ai.

Jiran,

Tenkiu atas respon yang diberikan utk tidak berlari / berkawad atas umah ai.
Tenkiu jugak sebab aktiviti tarik menarik kerusi itu sudah tidak berapa kedengaran lagi. Really appreaciate.

Sent from my iPhone

4 Apr 2012

Ubat oh ubat

Hello,

Gud morning. da lama tak hapdet blog. Bz sikit lately nih. OK,ari nih nak cerita pasal klinik dan ubat yang memang tak dapat di pisahkan.

Hari Khamis (29/3/2012) ari tuh ai g Poliklinik An-Nur  Presint 15 dan jumpa dengan doc yg ai suka sgt iaitu Dr Maria. Very soft spoken,lembut sgtttt... Ai keluar dari opis lebih kurang pukol 2 pastu sampai klinik die leh lak letak signboard REHAT; 2.30 - 3.30ptg. Hampeh,wat penat ai je rushing time tuh. *Kenapa seblom ni dtg takde pon rehat sampai 3.30? ish...*


2 bijik pil dan satu lotion


So sepanjang hari Khamis dan Jumaat tuh ai makan ubat tu,ai tak rasa pape pon. OK je. Suddenty on Saturday elok je pas bangun tidur tuh ai da rasa something's wrong. Ai neves. Dah rasa cam nak nanges, mengelabah pon ade. 1st time ai rasa gatal yang teramat sgt. Macam nak tercabut kulit ngan tulang. Memang mengelupur dah tahap hape ntah. Ai pon call Poliklinik An-Nur, dan a little bit upset sbb Dr Maria cuti on that day. Dia suruh ai refer Dr Balkis kat Klinik Maria luar Alamanda tuh.


Klinik Maria, Alamanda Putrajaya

Tanpa berlengah lagi ai pon siap ala kadar pas mandi cam kebau,ai pon g la Klinik Maria tuh. Luckily, x ramai org.Dalam dua patient dan ai yg ketiga. Nak je ai berlakon pengsan dengan harapan ai dpt priority masok dulu. Tapi disebabkan ai kesian tgk baby tuh sampai terkencing atas stroller terus ai tak sampai ati.

Masok je ai terus minta Dr inject ai. pas injection baru la ai tak mengeletis boleh bertenang dan Dr concern darah ai x serasi ngan ubat. Lepas semua ujian selesai termasok ujian air kencing,Dr Balkis bgtaw ai alergik dengan ubat yg Dr Maria bagi tuh dan something about my sel darah putiih. Yang tuh nanti ai cerita di entry lain.TQ Dr Balkis.



Abaikan lengan yg besar itu

Bernanah tgk ubat setimbun


Pantun untuk hari ini:

Berakit-rakit ke hulu,
Berenang-renang ke tepian,
Bersakit-sakit dahulu,
Berpantang-pantang kemudian. 

Eh?