28 Dec 2012

Charger ke-4 setakat ini

sob sob sob

Salam,

Jahanam poket klo macam ni. Sejak pakai iPhone, asyik bertukar charger je la kejenya. Ni da masuk yang ke empat. Tak tahan la klo camni, ada yg ai pakai nokiah ni kang.

Sabo je la.

26 Dec 2012

Lunch di restoran Bonda

Menu
Kak Az n Anis
Ngan Kak Az dan Anis

Mak Ngah dan beca

me n Yusuf Taiyoob Naufal
Atas beca
Salam,

Melayankan anak kazen ai ni naik beca. Laju weh, cm naik roller coaster.

McD di pagi hari

Me n Nasi Lemak
1st cust
Salam,

Akibat bosan breakfast kat hotel, lari kejap seberang jalan tapaw mcD. Jd pelanggan 1st customer lak tu. Tapi yang tak bes xde breakfast set kat sini. Menu biase je all day.

25 Dec 2012

Menara Taming Sari

That thing
The beautiful scenery ever
jammed
Salam,

1st time naik menatang nih. Bes woooo! Dapat VIP treat lagi. harga tiket bagi dewasa RM 10 kanak-kanak RM 5.

Jus nak share, ai ada baca kat paper yang Menara Taming Sari ni ditutup buat sementara waktu untuk kerja2 penyelenggaraan.

Refleksologi

Me


Salam,

Pas penat jalan-jalan sekitar Dataran Pahlawan, it's the right time to masage your feet. Oh my gosh! this is what we called 'HEAVEN'. Fall asleep after 15 minutes.

Got to go. chow!

Sent from my iPhone

Makan tengahari bersama media -One World Hotel

Me n Kak Az
Entrance
terbaek
En Saleki
HM

14 Dec 2012

Lunch Date

Laksa
Cheese Fries- Manhattan Fish Market
White Coffee
Salam,

Niat asal nak ke Anjung di Parcel E saja, last-last smpai ke Alamanda pulak. Layannnnn~

13 Dec 2012

iPhone 5

Sob Sob Sob


Nak! Kaler black 32GB satu,tan.. Plishhhh... Yg ni kita trade in. Boleh?

12 Dec 2012

Penang- Part 2

Salam,

Pic masa program Jelajah Janji Ditepati last week. Ramai sgt n cuaca panas tp tetap happening.

Bayangkan dalam masa dua jam buku RSE 15,000 buah habis macam goreng pisang panas! Amazing!

Tq Penang..

the people

11 Dec 2012

Penang Part 1

 
Salam,

Last week outstation ke Penang sempena Program Jelajah janji Ditepati. Sampai je Penang terus g USM untuk pasang backdrop. Singgah kejap pekena pasembor ngan ABC.

Ai makan banyak. Gems.

Pasembor

ABC's

Rian in da house!

Red Velvet
Pizza
Pizza lagi

Arrian

Salam,

Tq mummy dtg bwk foods utk kami! U're so talented. Pasni leh bukak bakery. Rian, kamu comel sgt n aunty is geram sgt dgn kamu.

2 Dec 2012

Izyan juara Masterchef musim ke 2

Salam,

Tahniah! Atas kejayaan Izyan menjadi juara Masterchef musim ke-2. Bukan senang nak masak ooo...

Tak sabar nak tunggu Masterchef Selebriti Musim ke-2 pulak. Takpe, kita layan Hot Guys Who Cook dulu kat Diva 702. (ada Henry Golding taw) yummy.

1 Dec 2012

Trending twitter

Wan zack trending tuh! Chaiyo! Idup Pahang. Shida; 'paksu' kesayangan aok tuh! Da ramai peminat. Jaga-jaga.

28 Nov 2012

Jom Heboh-Day 1

Salam,

Lecak. Padang MPK 2 dah macam bendang ai tengok. Adesss.. Malam sebelum tu buat keje sampai pukul 4 pagi takdelah teruk sampai camni rasanya. 

Sampai je kat Padang MPK2 tu ok lagi still leh pakai selipar. Tapi bila da kat tengah-tengah padang... amik ko! Kaki ayam terus. Ye la kalau pakai selipar nanti dia mercik ke baju. So gamble je la jalan kaki ayam ke booth. Dah macam hape je. Sakai pon tak camnih.

So far memang best dapat join KJH nih. Artis lalu lalang depan muka korang. Tapinya tu la.... x sempat nak berjalan ke mana sebabnya kaki da bersih. Kang nak meredah lecak ni da satu keje lak nak cari air basuh kaki. Dorg pakai boot ok la.

Sambung next entry



Pagi sebelum hujan
Petang selepas hujan
Zaim pengacara MHI edar RSE dr JKJR.

27 Nov 2012

Dinner day 1

Salam,

Kemalasan melanda so kita room service saja. Dekat setahun pantang seafood now rasa lega sebab alergi mkn seafood da hilang. Alhamdulillah. So far lepas makan nih takde la rasa gatal ke ape kan. Which is its a good sign,rite? 

Lepas ni leh makan ketam kat Hokkaido lak. Hoyeh!


Ice Lemon Tea
Nasi Goreng

25 Nov 2012

23 Nov 2012

Kuantan

Salam,

Tgh tggu nk take off. Nyaris tertinggal flight. Neves siot! X pernah rasa berlari2 kt airport. Ngan luggage 18kg nye. Adesss.. Scary!


KUL - KUA

22 Nov 2012

Mimpikan dia!

Oemji. Matikla kena buang daerah pasni.

Moral of the story; sblm tdo jgn tgk intagram. Bahaya. Nanti terbawa2 dlm mimpi.                                    


KJ

Apa masalah korang?

Salam,

Beberapa keping gambar diambil sepanjang laluan pejalan kaki berhadapan blok B dan C kuaters Penjawat Awam. Entah tak paham apa la yang susah sgt nak pegi buang sampah kat tempat pembuangan sampah depan tuh ha.

Pelik dengan tahap mentaliti manusia camni. Harap je balajar tinggi ada diploma ngan ijazah bagai. Sia-sia mak bapak anta pergi belajar tapi tak menggunakan kepala hotak yang dianugerahkan oleh tuhan dengan betol. Kesian!

 Kurangnya kesedaran sivik betol. Eh ai pulak yang teremo ni dah kenapa? Bukan apa,ai kesian tengok makcik cleaner tu nak kutip sampah korang nih. Kesian weh,terbongkok-bongkok dia!  Korang ada otak,korang pk la sendiri ya!





 




p/s: sayangilah mother nature kita. Peace!

14 Nov 2012

Someone Like You


I heard that you're settled down,
That you found a girl and you're married now,
I heard that your dreams came true,
Guess she gave you things I didn't give to you,
Old friend, why are you so shy?
Ain't like you to hold back or hide from the light,

I hate to turn up out of the blue uninvited,
But I couldn't stay away, I couldn't fight it,
I had hoped you'd see my face,
And that you'd be reminded that for me it isn't over,
Nevermind, I'll find someone like you,
I wish nothing but the best for you, too,
Don't forget me, I beg,
I remember you said,
"Sometimes it lasts in love,
But sometimes it hurts instead,"
Sometimes it lasts in love,
But sometimes it hurts instead, yeah,
You know how the time flies,
Only yesterday was the time of our lives,
We were born and raised in a summer haze,
Bound by the surprise of our glory days,
I hate to turn up out of the blue uninvited,
But I couldn't stay away, I couldn't fight it,
I had hoped you'd see my face,
And that you'd be reminded that for me it isn't over,
Nevermind, I'll find someone like you,
I wish nothing but the best for you, too,
Don't forget me, I beg,
I remember you said,
"Sometimes it lasts in love,
But sometimes it hurts instead,"
Nothing compares,
No worries or cares,
Regrets and mistakes, they're memories made,
Who would have known how bittersweet this would taste?
Nevermind, I'll find someone like you,
I wish nothing but the best for you,
Don't forget me, I beg,
I remember you said,
"Sometimes it lasts in love,
But sometimes it hurts instead,"
Nevermind, I'll find someone like you,
I wish nothing but the best for you, too,
Don't forget me, I beg,
I remember you said,
"Sometimes it lasts in love,
But sometimes it hurts instead,"
Sometimes it lasts in love,
But sometimes it hurts instead.





Sent from my iPhone

13 Nov 2012

Menu diet

Salam.

Diet dengan harapan setinggi gunung dpt pakai jeans levis saiz 26 itu kembali. Sekarang 28 sudey~        




10 Nov 2012

Saya sudah, anda?

Salam,

Download chef Astro kat App store. Sangat menarik dan useful! Lepas ni kalau tak terer masak jugak, tak tahu lah.

Bak kata org tua, nak seribu daya taknak seribu dalih.


Chef Astro
Jenis binatang
Jenis masakan
Resepi