30 Mar 2013

Intura Day 4

Salam,

Last day di INTURA. So, apa lagi? sesi pembentangan la.

Boleh lak tengah nak present tu, trip lak. Blackout ada la dalam seploh minit. So g amik angin kat luar sambil bergambar kenangan. Hehehe.

Da setel kita g dengar ceramah agama lak, saja nak memenuhkan sesi sampai tengahari kan.

Lepas tu apa lagi,kemas beg dan chow la... Yahooo


Her

Intura Day 3

Salam,

Hari Ketiga berkursus, kami diberi task untuk menjalankan mystery shopping di agensi kerajaan sekitar Alor Setar.

Kumpulan ai dapat kat Bangunan KWSP, Alor Setar. Terletak area Pekan Rabu dan bertentangan dengan The Regency Hotel, Alor Setar.

Butiran pasal mystery shoppingtutakyah la tahu, SULIT kekdahnya. hihi. Sebab ada perjanjian antara kami dengan Badan Berkanun terbabit.

Da setel mystery shopping, kami diberi masa selamam sejam utk merewang di Pekan Rabu. Homakaihhh... macam-macam ada dalam ni. Dalam empat ke lima tingkat kot dalam tuh. Penuh dengan hasil jualan. 1st timer mmg camnih kot, eksaited terlebih. Bes jugakla, dapat beli sedikit buah tangan untuk kawan-kawan.

Ada rezeki kita datang lagi k~ Insya Allah



Survivor
Pekan Rabu

Intura Day 2

Salam,

Hari Kedua di INTURA. Makan sedap wa cakap lu.

Cuma cuaca ada panas sikit. Sunburn jap rasa.



1
2

27 Mar 2013

Intura Day 1

ME n Kak Ita
Fail
Salam

Maaf lama x update. Bz sikit. Ai masih berkursus di intura. Layan la sikit pic gedih nih.

17 Mar 2013

Keselamatan kita semua

Salam,

Ai rasa ramai yang dah tahu kejadian yang menimpa jiran ai minggu lepas. Ya betul, rumah jiran ai telah fipecah masuk.

Ai tak faham di mana kekurangan dlm menangani masalah ini. Dah banyak kes sebenarnya di putrajaya ni. Nampak gayanya Putrajaya tidaklah 'seaman' yang disangka.

Polis setakat meronda. Namun kejadian pecah rumah bukan sekadar di bawah blok/unit. Di mana keberkesanannya? Ai bukan nak mempertikaikan kewibaan agensi berkenaan tetapi lu pk la sendiri!

Tahun lepas kes melibatkan remaja berusia 13 dan 14 tahun terkantoi setelah memecahmasuk hampir berpuluh2 buah rumah di sekitar presint 8 & 9, Putrajaya. Apa kehalnye? X g skolah ke hape? Dah jadi habit pecah masuk rumah org ke? Mak bapak x main peranan ke? X faham ai.

Pape pun, korg berhati-hati k. Jangan mengundang jenayah. Jenayah ada di mana-mana. Be careful.


P/s; jgn lupa download SOS PDRM. pape senang.

Sent from my iPhone

15 Mar 2013

Laksa


Salam,

Dah lama mengidam nak makan laksa. Ari tu ada pergi Uniten makcik tu tutup la pulak. Frust ai!

Tq Anis tlg belikan kat ai. Sedap sgt!

Alhamdulillah terima kasih Allah



Laksa Penang

3 Mar 2013

Breakfast di hujung minggu

Salam,

Dok bujang ni so brekfes pon ala -ala orang bujang jugakla.

Yang penting perut kenyang, hati senang.


ALHAMDULILLAH


Nasi Goreng
Keropok Ikan