25 Jul 2014

Selamat Hari Raya Aidilfitri

Salam

Selamat Hari Raya. Maaf zahir batin. Andai ada terkasar bahasa hingga menghirus hati dan perasaan.

Pada yang pulang ke kampung halaman, berhati-hati di jalan raya. Biar lambat asal selamat. Tak lari kampung tu der..

Semoga Aidilfitri kali ini dapat merapatkan yg jauh dan mengeratkan silaturahim sesama kita. Aminn.



Sent from my iPhone

7 Jul 2014

Hard Rock Cafe, Phuket

Salam,

Aktiviti malam kedua, sempat singgah ke HRC. Yeay! Lebih kurang 15minit dari hotel.

Masa sampai hujan rintik-rintik so kami decide untuk pergi dinner dulu. Memang berbaloi kalau makan tom yam kat Thailand nih. Sedap dan kaw.

Lepas dinner jalan around situ. Banyak deretan kedai jual cenderahati macam tshirt, keychain, dan sebagainya. Murah tp kena pandai bargain.

After cuci mata survey sblm shopping betul-betul esoknya, singgah kat HRC. Dapat sambar dua helai tshirt. To me, kat sini price lagi murah compare to Malaysia. So xde la beza sangat.

Yang best nya band dia kat luar. Klo korang x duduk pon still leh layan dari tepi jalan.

Around 12pm kami gerak balik ke hotel. Kepenatan snorkelling siang tadi tak hilang lagi.

Sambung next entry


Me
HRC Phuket

6 Jul 2014

Trip to Phuket : Part 3

Salam,

K sambung dari part 2. Saje nak bagi nampak cam banyak entry.

K trip island hopping sebenarnya lebih kurang dalam 6 jam, include 6 island. Lebih kurang. Jangan tanya nama pulau tu sbb i memang tak ingat. Yg i ingat Phi Phi island, monkey bay, bla bla bla.

Memang cantik, dan sangat awesome! Subhanallah cantik sgt cuaca dan scenery. Memang kagum dgn ciptaan Allah. Ramai sgt manusia time nih. Nak pulak kat island yg leonardo dicarpio berlakon tuh.

Ada cerita kelakar time snorkelling ni. Btw, korang pun taw ai tak reti berenang kan? So this is my first time i snorkelling. So faham2 je la ya.

Lepas dari monkey bay, bot berhenti kat tengah-tengah laut tu utk bagi masa kitorg semua snorkelling dalam sejam. Masa nak turun dari bot tu cam confident je ye la sbb ada life jacket kan takde la takut sangat. Sekali amik kauuuuu! Cuak n panic attack tiba-tiba rasa takut semua ada. Ai berpaut kat rohaizah. Dia la yg jadi mangsa ai masa tu. Pastu apa lagi, panggil boatmen la bawak tarin naik atas bot. Time nih memang da fobia nk terjun laut da. Ai rasa dalam lima belas minit je kat air selebihnya dok dalam bot ngan Fara bagi ikan makan. Adoiyaii lawak kalau ingat balik. Tu je jgn nk gelak beria. Sepak kang.

After that berhenti kat satu lagi island. Tak sure nama dia maya bay kot. Berhenti lunch. Perut memang da lapa so apa lagi melantak la. Makanan halal, dont worry. elok je abis makan hujan pun turun.

After lunch kitorg gerak ke island terakhir yg i tak inat apa nama dia. Kat sini berhenti lama sikit. Hujan Pon dah berhenti. So chill out kt tepi beach je. Alang2 baju da lenjun mari kita mandi laut. Agak2 letih naik darat sbb ejen ada sediakan jus, coke, nenas n tembikai. Eh, nenas kat thai manis taw! Sedap sgt.

Dalam pukul 4 camtu kami gerak balik ke jeti. Dalam 15minit je. Fuhh penat tp berbaloi sebab best sangat.

Trip to Phuket : Part 2

Salam

Lama tak update. K hari ni free sikit so ai update la sikit pasal day 2 di Phuket. First nak cerita pasal snorkelling. Ntah ingat ke tak lagi ni. Ai is da tua memori rendah.

Ok, utk trip ni kitorg dah booking in advanced untuk pakej island hoping. Lebih kurang RM140/pax. Termasuk transport dr hotel ke jeti. Btw, kalau korang walk in pun actually banyak lagi kat luar tu. Just kena rajin survey n negotiate.

Transport sampai dalam pukul 7.30am. Standby depan hotel. Pastu dia amik passenger yang sama ejen ngan kami terus bawa ke jeti utk naik bot. Kat situ nanti ada briefing utk safety and ada sediakan breakfast simple cam biskut, roti, coffee n tea. Siapa yang mabuk pun ada disediakan pil tahan mabuk. Tak perlu bawa dari Malaysia.

Naik speedy boat kapasiti dalam 30 org. Masa ni la boleh tgk macam2 gelagat org. Pengalaman pertama naik bot berlambung memang best la. Happening trip ni sebab ramai youngster. Hehehe. Sambil menyelam minum air.

K sambung next part.