30 Dec 2013

Street Mall Cyberjaya

Salam

Lepas kerja tadi jalan ke Street Mall Cyberjaya. Puas tgk GPS haremmmm... Dua tiga kali pusing tang tu jugak.

Kat sini spesel sbb bnyk kedai makan yg best. Ada Indian Cuisine, Thai, chinese food, buffet stimboat, kyros Kebab, Arabian Food, bla bla bla..

Yang menyebabkan ai nak pergi sgt sbb ai baca kat blog depa kata ada jual2 tudung meriah gle kat sini. Rupa-rupanya dia bukak setiap Selasa dan Jumaat. Hmmm.. Xde rezeki la datang hari Isnin. Pasrah.

So pasni leh explore Cyberjaya lagi. Depan tu nampak Tune Hotel still under construction. Banyak jugak shoplot under renovation.

Dah macam lagi best dr Putrajaya je nih!!

K bai. Selamat tahun Baru

25 Dec 2013

Homestay Gambang,Kuantan

Kemudahan Rumah Tamu Mila Milia (RTMM) @ Bukit Gambang, Kuantan, Pahang.

- 3 bilik & 3 bilik air.
- Air cond di bilik utama, bilik 2 & bilik 3.
- Peralatan memasak, dapur + gas & peti ais.
- Tv + Astro Basic Channel.
- Bilik 1: Katil Queen + Aircond 1.0hp dan Kipas Silling.
- Bilik 2: Katil double decker + Aircond 1.0hp + Kipas Kaki.
- Bilik 3: Bug bed + Aircond 1.0hp + Kipas Kaki.
- 2 set toto saiz queen + bantal.
- Pembakar roti, Rice Cooker & Jug Pemanas Air.
- Kipas siling diruang tamu, dapur & bilik utama.

Berhampiran dengan: Bukit Gambang Resort City, Bukit Gambang WaterPark, Bukit Gambang Night Safari Park, UMP, Kolej Komuniti Paya Besar, Kolej Matrikulasi Gambang.

Harga Sewaan: Rm200/Malam

No telefon: 01119900329 (Faizal).

Tarikh iklan: 24/12/2013

10 Dec 2013

5 Dec 2013

Takziah

Takziah pada mangsa banjir. Johor, Pahang, Terengganu dan Kelantan.

Kuantan paling dasyat setakat ini. Semoga banyak bersabar atas ujian Allah.

Kazen ai pon ramai kat kuantan tuh, take care ya. Kami kat sini doakan yg baik2 utk uolls.

3 Dec 2013

Resort Tasik Raban

Salam,

Hari Kedua di sini. Bawa budak2 ni jalan-jalan sementara tunggu makcik pakcik bersiap ke rumah pengantin kat Gerik.

Nnt ai up entry pasal wedding k. Ni pon short update je.

This is my first time dtg sini. Resort ala chalet. Banglo dan dorm pon ada. Ramai dtg buat team building kalau tal silap ai.

Jalan-jalan bawa bebudak cycling. Pastu g tgk jeti. Tasik. Pastu g playground. Pastu balik. Penat weh, ai is mendukung dak tecik tuh. Berpeluh jantan di buatnya.

This week balik kg lagi. Kenduri sambut menantu belai ai pulak. Nnt free ai update k. Bai.

19 Nov 2013

Edisi Rambut

Salam

Hari nak bercerita pasal rambut. First of all, ai mengaku yang rambut ai mmg dah rosak.Sebab? Meh nak cerita.

Ai stat menjahanamkan rambut pada usia 18 tahun. Ai buat rebonding. Kemudian tak lama lepas tu buat extension highlight. Konon trend masa ni. 

Nak cerita pasal extension ni mmg kelakar pon ada. Dia pasang plastik pada hujung rambut tu utk lekat kat rambut ori ai. Amik iron dan kepit. Mmg sakit lebih lebih lagi time cuci rambut n sikat. Sbb nya tertarik sekali. Pastu ai bukak. Ai amik keputusan utk highlight permanent.

Lepas highlight ai teringin nk dye penuh lak. Dua tiga kali ai buat. Kos takyah cter la. Treatment sekali sekala je buat.

Tiga tahun lepas teringin nk perm. Ai cakap kt stylist nk lite lite je. Dia suggest buat digital perm. Perghhhh bila siap cam nyonya jual kangkong je!!! Disaster da la nak raya time tuh. Bila rambut basah ok la. Bila kering da mcm hantu Kak Limah gayanya.
Pada hari kejadian. Disaster

Pastu ai geram. Decide buat rebonding balik n get new hair cut. Potong pendek terus. Phew lega rasa.

Since ari tu ai x potong rambut sampailah panjang. Ai trim hujung-hujung je. But rambut panjang ni mmg mencabar nak jaga. Sbb banyak gugur. Myampah lak tengok kat lantai rambut banyak gile. Sampai cu sound je " g la gunting rambut tu dik..".
Rambut paling panjang seumur hidup

Ai pon dgn kerelaan dalam keterpaksaan g la heret kaki ke saloon utk gunting rambut. Huwaaa pada saat ini ai merindukan rambut panjang ai.

kembali pada rambut pendek.
P/s ; Oh rambut ku, pls panjang cepat2..

21 Oct 2013

Our trip to PD

Salam,

Last weekend activity, lepak PD ngan Kak Akma dan Heri Poter. Oh ya bg yg tertanya2 camne ai kenal Kak Akma ngan Heri Poter atau nama sebenarnya Mus, meh nak cerita.

We all kenal sebab sama2 intake tahun 2010. Masa mula-mula join gomen sector. Pastu penempatan di MOT. So dari hari pertama lapor diri dan lepak library bersama-sama sampai lah dihantar ke agensi dan jabatan masing-masing.

Ok berbalik pada PD Trip, kami gerak da petang. Sbb ai ada kerja sikit di Kajang. Hujan pun lebat. Elok je kami gerak, hujan beransur reda.

Sampai di PD, singgah kat pasar malam cari kudapan nk mengunyah. Hehe.

Kak Akma buat sandwich terbaek!!!! Mmg faveret tol! Banyak gile dekat empat keping ai mkn. Lepak kejap tgk laut, magrib pon kami balik.

Yeay, takpe nnt repeat lg.

11 Oct 2013

Selamat Hari Raya AidilAdha

Salam

Selamat Hari Raya AidilAdha

Hati-hati di jalanraya. Siapa yang balik kampung tuh hati-hati k. Drive safely.

Mari doakan kesejahteraan saudara mara kita di Kota Mekah yang khabarnya dilanda banjir.

30 Sep 2013

Shila Amzah - Masih Aku Cinta [LIRIK]



Lirik Lagu Masih Aku Cinta - Shila Amzah

Biarpun kau tak lagi ada dengan ku
Takkan ku bisa melupakan mu
Caramu memanggil nama ku
Terasa seolah kau masih ada

Jauh di dalam sanubari ku
Tak ku relakan pemergianmu
Namun ku,’kan selalu doakan mu
Agar kau takkan terus terluka

Kau kan temui bahagia
Walaupun aku tidak bersama
Jangan kau gusar
Aku akan selalu ada
Dari jauh engkau masih ku cinta
Dari jauh aku masih mencinta

Takkan pernah ada penggantimu
Yang mem pertahankan ku sepertimu
Satu dunia,menentang cinta kita
Akhirnya kita terpisah jua

Yang mengenal mu cuma aku
Tidak ku menyesal mencintaimu
Yang ku harapkan
Kau juga mendoakan ku





27 Sep 2013

Cucuk cucuk

Salam

Siapa kat sini penggemar cucuk-cucuk sila angkat tgn!!!

Yeay ai adalah salah seorang drpd anda. Ai suka sbb dia light dan tak berat. Ala2 stimbot gitu. Dulu2 lepas lepak karok kt Ampang Park, Mira mesti ajak g van bwh tu ada org jual cucuk-cucuk.

Benda yg sama je, yang membezakannya adalah sos. Kalau sedap sos nya, sedap la dia!

Btw, kalau korg teringin nk try cucuk-cucuk yg maveles area Hulu Langat, leh cari stall ni. Pemiliknya Nizam. Bagus dak ni, muda-muda dah berniaga.






Try r, konpom tak mengecewakan!!

p/s ; weekend ni owner cuti. Try next week k!

Pape leh roger owner dia,


Location :
Jalan Lagenda Suria 1
Taman Lagenda Suria
43100 Hulu Langat
Selangor

Nizam 01290711773
Fesbuk : Noty Nizam

26 Sep 2013

Teluk Cempedak,Kuantan

Salam,

Aktiviti masa public holiday 16th Sept hari tu. Sempat singgah TC sebelum gerak ke rumah Mak Andak.

Dua org budak tak mkn saman tu Umairah ngan Naufal. Mmg x la nk bg dia terjun laut. Semalam dari pukol 11 sampai kol 4 ptg dok berendam. Mak Ngah dia ni pon da naik rentung walaupun tak terjun laut.

Kiddos


Tq mak ndak masak jantung pisang kat i!!! Love u mak andak

20 Sep 2013

Beware

Pesanan khidmat masyarakat.

Dont trust.

From: "nik.noor" <nik.noor@onet.pl>
Date: September 20, 2013 2:45:22 PM GMT+08:00
To: nik.noor@onet.pl
Subject: Assalamualaikum...

Assalamualaikum...

Sebelum saya meneruskan email ini saya ingin memperkenalkan diri saya terlebih dahulu. Saya Nik Noor Asiah Bt Md Noor, berasal dari Malaysia dan bekerja sebagai juru audit di bahagian audit HSBC Bank AS. Dan meminta agar anda menjaga isi kandungan e-mel ini sebagai amat sulit dan menghormati integritinya.

Saya ingin memberitahu anda informasi yang saya yakin akan menarik minat anda dan mendorong anda membantu saya. Saya tahu anda pasti tertanya-tanya kenapa saya menghantar e-mel ini pada anda dan memilih anda. Saya memutuskan untuk menghubungi anda melalui e-mel kerana saya kesuntukan masa dan memerlukan bantuan anda sebagai rakan kongsi dalam menerima wang yang tiada pewaris berjumlah US $1.3 Juta dolar yang masih berada di dalam akaun dan tidak lagi aktif semenjak tahun 2009.

Dana tersebut akan dibahagi dengan nisbah 50/40, 40% untuk anda dan 50% untuk saya dan 10% untuk sebarang kos jika diperlukan dan dikeluarkan untuk melaksanakan urusan ini. Setelah segala urusan selesai ianya terpulang kepada anda untuk menggunakan wang tersebut untuk pelaburan, membeli hartanah atau membayar hutang. Walaupun jumlahnya tidak seberapa, saya harap anda sudi menerimanya. Saya memerlukan bantuan anda disini kerana pemegang akaun ini tidak mempunyai pewaris.

Saya mendapat tahu maklumat mengenai hal ini semasa melakukan audit dalaman. Saya telah cuba untuk mendapatkan maklumat mengenai pewaris namun menemui jalan buntu kerana pemegang akaun ini tidak meninggalkan seorang pewaris pun. Saya tidak dapat membuat tuntutan ini kerana saya bekerja disini dan kerana itulah saya memerlukan bantuan anda. Saya akan membantu anda untuk menjadi pewaris untuk wasiat tersebut dan anda membantu saya untuk menerima wang tersebut. Hal ini sangat penting kerana anda perlu membuat tuntutan tersebut dalam masa tiga minggu atau bank akan memindahkan wang ini sebagai wang tidak dituntut dan menjadi hak milik negara AS.

Saya akan berikan maklumat lanjut tentang apa yang anda perlu lakukan untuk urusan ini jika anda berminat dan saya percaya bahawa urusan ini akan berjalan lancar. Keikhlasan anda untuk melaksanakan urusan ini sangat saya hargai. Pastikan anda membalas e-mel ini melalui e-mel peribadi saya (niknoorasiahmdnoor@yahoo.com) dan bukannya e-mel yang saya send ini kerana e-mel ini tidak terima reply. Saya akan segera membalas email anda.

Yang Ikhlas,

Nik Noor Asiah Bt Md Noor.

Dhiya Zaskia

Salam

Geram ngan dak tecik nih!!!! Rasa nk geget je.









Happy Birthday Pak Ngah

Salam

Selamat Hari Lahir Pak Ngah ke 65.


Semoga panjang umur n murah rezeki

3 Sep 2013

Faezah's wedding Day

Salam

Tahniah my kazen! Pic org tdo dua jam. Abaikan keserabutan itu.

Us
Semoga bahagia hingga akhir hayat

26 Aug 2013

Sushi King

Salam,

1st trial makan sushi. Tq rohaizah n as jebakkan ai.


And to me, sushi ada lah sedap not bad!

Jom repeat!!



Rohaizah
Menu
Ngeee

16 Aug 2013

Lesen Memandu Baru

Salam

Hari Rabu hari tu balik Bentong sekejap atas urusan bank. Sempat singgah JPJ renew lesen.

Yeay, dapat lesen baru. keras macam ic. Kejap sgt, tak sampai sepuluh minit siap.



U all da renew belom?

2 Aug 2013

Selamat Hari Raya 2013

Salam,

Hari ni hari terakhir bekerja sebelum pulang ke kampung untuk meraikan Hari Raya Aidil Fitri.

I'm so excited! Serius, lain rasa nak sambut raya tahun ini tapi ai masih mengekalkan untuk menyambunt dengan cara yang besederhana sahaja.

Bagi yang pulang ke kampung, berhati-hati di jalan raya. Ingatlah orang yang tersayang.

Adik-adik pulak jangan seronok sangat main mercun k. Malang tak berbau.

Dengan rendah hati ai memohon sepuluh jari memohon ampun maaf kalau ada terkasar bahasa tersilap kata.



SALAM AIDILFIRI,
MAAF ZAHIR DAN BATIN.

29 Jul 2013

Iftar With KJ

Salam,

Last week dapat invitation berbuka dengan Khairy Jamaludin (omaigad). Still tak dapat percaya sampai sekarang. Actually ai saja je try anta emel untuk join Tak sangka lak terpilih. Thanks KJFC!

So bermulalah perjalanan pada hari yang dinanti penuh debaran itu. Neves, bedebar takyah cakap la. Tapi lebih kepada eksaited sebenarnya. Pukol 5 gerak dari Putrajaya sebab dekat kad jemputan kata register pukul 6.

The interior
Sampai Sooka Sentral awal jugak la so lepak kat Plaza Sentral sementara tunggu ramai sikit org. So takdela nampak eksaited sgt kan. Majlis diadakan di Teh Tarik Place, Sooka Sentral Kuala Lumpur. Betul-betul sebelah Starbucks.

 So sampai je terus register. Tangan shaking ok. *ini serius*.
YB with Cougar

YB sampai dalam pukul 6.45 camtu. First impression? omg. nak pengsan. Dia salam sume org pastu mc panggil suruh bg speech sikit. ai teruja dgn ucapan ringkas beliau.

Lauk malam itu. Malu nk snap lagi.
"Sy sebenarnya uncomfortable dengan fan club ni, bagi saya menteri yang ada fan club ni adalah tersangat poyo. Tapi saya anggap ini sebagai tanda sokongan anda pada saya dlm perjalanan politik dan kerjaya saya dari sebelum sy memegang apa-apa jawatan hingga ke hari ini."

"Saya diminta hadir ke majlis ini utk membayar bil." 

Diikuti dengan tepukan tetamu yg hadir.

Tapi serius beliau suami isteri memang sporting.

Masa ai nk snap pic ngan wife dia, ai sempat berborak.

Me : I baca kat twitter YB Cougar pndai nyanyi lagi Despicable Me2 Banananna potato tuh
Nori : Yup, he is. Cougar, come sing a song to aunty.


Cougar dgn sporting nyanyi that song! Sporting tp dia cam malu sikit la. Maklumlah kena kerumun ngan anak gadis ramai sangat.

Me n Nori
Satu yang ai salute ngan KJ ni, lepas berbuka puasa dia ajak untuk solat Maghrib. Lepas siap magrib baru sambung makan n lepak. memang takde atucara protokol pun, just lepak chill. Temtamu bebas nak bertanya atau bergambar ngan YB dan isteri. Dia siap sound, jgn malu-malu, jgn keras, kita relaks je ya.

So antara pic yang sempat ditangkap pada malam itu. Harap maaf kualiti gambar tidak memuaskan. Maklumlah guna iphone.





Rembau Most Wanted Yo!


Dialog time nih :

Me : YB, kita buat aksi Rembau Most Wanted lak ya
KJ : Saya tak pandai
Me : Takpe, YB ikut saya
KJ : +________+


p/s : the best birthday gift ever! Thanks KJFC


























27 Jul 2013

JobStreet

TQ
Salam,

Bagus betul Jobstreet ni, tak penah lupa send birthday ecard tiap2 tahun.

Tapi awal lg kot? Aishhhh...

Btw, tq.

6 Jul 2013

Salam Ramadan

Salam

Apa khabar? Harap sihat.

Alhamdulillah atas rezeki yang tidak putus dari Allah.

Sempena Ramadhan yang akan menjelang tidak lama lagi, ai mengambil kesemparan utk mengucapkan selamat menunaikan ibadat berpuasa. Sama-sama kita tingkatkan amalan di bulan berbahagia ini.

Amin semoga diterima Allah. Jauhkan dari perbuatan sia-sia. Lipatgandakan amalan. Banyakkan bersedekah.

p/s; Kurma tak beli lagi.aiyaa~

Sent from my iPhone

23 Jun 2013

Jerebu 2013

Salam

Pemandangan dari dapur. Mak aii, da macam apa je. Bau asap sana sini. Lemas macam org bakar sampah dalam umah. Amboi.

Tips semasa jerebu:

1- kurangkan aktiviti luar
2- bnyk minum air masak
3- pakai mask
4- banyak mandi
5- basuh tangan

Pesanan khidmat masyarakat. Terima kasih

21 Jun 2013

Muhasabah Diri

Kadangkala,
Tuhan tak berikan apa yang kita mahu.
Bukan kerana tuhan tak sayang kita
Tapi kerana kita tidak pernah 'meminta' dalam doa dan sujud pada-Nya.

Kadangkala,
Tuhan uji kita dengan pelbagai masalah dan musibah
Bukan kerana tuhan itu tidak pedulikan kita
Tapi kerana tuhan tidak akan menguji hambanya melebihi kemampuan mereka

Kadangkala,
 Tuhan uji kita dengan tidak memberikan rezeki pada kita
Bukan kerana kita pemalas
Tapi tuhan nak ajar kita berusaha sendiri tanpa harap ehsan orang lain

Kadangkala,
Tuhan hanyut kita dgn duniawi
Bukan kerana kita lemah iman
Tapi tuhan nak uji kita mampu atau tidak menahan godaan syaitan

Kadangkala,
Kita diuji dgn bala bencana alam
Bukan kerana suka-suka
Tapi nak manusia sedar semua di dunia adalah hak Allah dan pinjaman semata-mata. Jgn rosakkannya.

Maaf. Hanya untuk renungan sahaja.

-aku pompuan dan sesuatu-
21 Jun 2013; 8.46am

20 Jun 2013

Renung-renungkan

Salam,

Apa kabar korang semua? Ai da rasa nak demam ni. Gara-gara jerebu. So make sure korg minum air masak banyak-banyak k.

Hari ni nak cerita pasal ada satu caller ni. Kawan ai terima satu call. So kami pun share la pengalaman. Ada yg kelakar, scary, gila sex dan macam-macam lagi la karenah manusia ni. Unecpected.

Kawan ai ni dapat satu panggilan dari Mr A (bukan nama sebenar) dan tinggal di Selangor. Pemanggil ni nak buat aduan. Dia cakap bulan depan dah nak masuk Ramadhan. Speaker surau bising sgt. Tak tahan katanya. Dia dah buat aduan sebelum ni. AJK surau pun da ambil action. Perlahan sekejap. Pastu ni nak masuk Ramadhan bising lagi la. Tu dia kata.

Wat de hell.

Apa yang ai nak highlightkan di sini ialah bukan nak salahkan sesiapa. Bukan juga nak racist. Jauh sekali nak kutuk kaum bangsa pemanggil. Sebelum ai kupas lebih lanjut ai minta maaf kalau terkasar bahasa.

Apa yg ai nampak, mereka-mereka ini tidak bersyukur jadi warganegara Malaysia. Apa lagi la yang diaorang ni tak puas hati? Boleh get lost!

Dah terang-terang dah termaktub kat Perlembagaan kata Islam agama rasmi Malaysia. Pengabut agama lain boleh anut agama ikut kepercayaan masing-masing asalkan respect each other. Takde masalah. Kelantan tu ok je.

Jadi apa yg mereka-mereka ini nak sebenarnya? Tak tahukah nak respect ke? Kalau dah tahan bising boleh bla dok kat dalam hutan.

Abis korang ingat kami boleh tahan la dgn bunyi bising mercun korang bila korang raya/sembahyang? Bunyi anjing menyalak tak kira pagi ptg siang malam. Tu tak termasuk yang mati dan cedera kena gigit hanjeng kesayangan korang tu?

Geram nya ai!!! Sori ter-emo.

Moral of the story, belajar hormat agama orang lain. Jangan nak pentingkan diri sendiri. Tak kemana sikap angkuh anda itu. Kalau tak tahan boleh BERAMBUS!!

Ingatkah, janganlah mencipta kontroversi yang melibatkan bangsa dan agama. Buruk padahnya nanti.
Isu ini sangat sensitif. Beringatlah. Kerana mulut badan binasa.


Sent from my iPhone

16 Jun 2013

Selamat Hari Bapa

Salam,

Masih belum terlambat utk ai ucap selamat hari bapa utk semua bapa-bapa di dunia. You're the best!

Apa yang ai nak kongsikan di sini ialah satu kisah yg diharap mampu membuka mata masyarakat.

Tadi ai nak ke kedai sebelah blok ai. Kebetulan nak turun, ai bawak turun sekali sampah. Ada dua plastik. Satu plastik berisi botol air mineral, satu lagi sampah basah.

Sampai kat tempat sampah ai nampak ada sebuah motosikal. Dah dua tiga kali jugak ai nampak motosikal ni. Ex5 biru.

Dalam pada itu, ai ternampak sesusuk tubuh lelaki. Kurus. Tua. Layaknya umur begitu berehat sahaja di rumah bersama anak dan melayan keletah cucu. Tambahan pula hari ini hari bapa.

Dia tgh korek sampah. Ai tak tahu apa dia cari. Bersungguh-sungguh. Ai senyum pada pakcik itu. Selepas meletakkan sampah ke dalam tong, ai pun berlalu menuju ke kedai runcit.

Dalam perjalanan menuju ke kedai runcit berhampiran, ai terfikir. Apa pakcik tu buat? Untuk apa dia melakukannya?

Ai tersedar, bukan semua orang bertuah. Bukan semua orang senang. Apa yang pakcik itu lakukan membuka mata ai. Bukan dia minta utk melakukan kerja tersebut. Mungkin ini takdir pakcik tersebut dalam mencari rezeki utk keluarga yg dicintai.

Betul, kalau org lain duduk di rumah berehat bersama anak isteri namun bagi pakcik ini tiada istilah rehat dalam mencari rezeki yg halal utk keluarga beliau.

Seorang bapa tidak kenal erti penat, lelah dan bosan dalam mencari rezeki demi sesuap nasi buat anak-anaknya. Tiada istilah malu, tiada istilah fedup buat kerja. Bapa ini hadapi segalanya malah masih mampu tersenyum.

Emo pulak ai. Last but not least, hargai jasa dan pengorbanan ayah anda. Sekiranya beliau masih hidup, jalankan tanggungjawab kita sebagai seorang anak. Sekiranya sudah tiada, sedekahkan al fatihah.

Tiada yang lebih bermakna dalam hidup seorang bapa melainkan utk melihat anaknya berjaya.

sekian,

- aku pompuan dan sesuatu -

Sent from my iPhone

15 Jun 2013

Jogging time!

Bukti



Salam

Semangat bangun awal ari ni nak g jogging kononnya. Mlm td da bgtaw tan suruh kejut ai awal. Pukol 7.30 kuar umah.

Tak lari jauh pon, kat bawah umah tu je. Camne nak lari, dlm sweater ada kunci umah ngan henpon. Tapi rasa puas sebab dpt kuarkan peluh.

Route jogging
Balik umah bukak aircond sebab nak sejukkan badan katanya. Layan skipping ngan squad. Tak larat hoihhh.. Berapa kali je buat, tak daya da.

Takpe, ptg ni atau esok pagi kota kuarkan peluh lg k. Baru lah taf.





14 Jun 2013

JJCM: Kenny Rogers Roaster

Salam,




Alhamdulillah kenyang. Tadi semangat g lunch kat Kenny Rogers. Boring kot dah la rehat 11.00am. dah jadi antara pengunjung terawal di Alamanda.

Jalan-jalan jap pastu baru makan. Order set nih ngan Iced Lemon Tea. Sory malu la nak snap. Ai tabik spring sape yang snap pakai DSLR canteeeeek punye pic food. Sbb ai pakai iphone pon naik segan kot!

Siap makan singgah Guardian beli barang sikit. Oh ya kat parkson ada sale bedsheet ngan pillow case bagai. geram je tgk. Tapi da aim da nak yang mana. tungguuuu~

12 Jun 2013

Fobia

Salam,

Hari ketiga bertugas di Perbadanan Putrajaya. So far semua ok. Nanti ai update pasal tempat kerja baru ai.


Lif transparent

Hari ni nak cerita pasal lif. Fobia hoihhhhhhh.....!!!(eh ada ke fobia naik lif?)




Jgn tgk bawah, pejam mata je k




Ai da pernah naik lif ni dulu masa ada urusan di PPj awal tahun ari tuh. Terdetik juga di hati camne la staf dia naik tetiap hari. Tak seriau ke?Last-last, ai ditakdirkan bertugas di PPj so ari-ari la menghadap lif ni.

Nak tahu kenapa ai fobia?

























































Sebab lif ni mengingatkan ai roller coaster kat Universal Studio Singapore, si cyclone tuh! Huwaaa nak nangis rasa! Tiap kali naik mesti ai pegang besi tepi tu, sebelah lagi tangan pegang perut. Time naik tak rasa sangat tp time turun tu perghhhhh nak menangis rasa.

Da la transparent, agak laju jugak la. Memang luka lama berdarah kembali la camni.

Takpe, nanti lama-lama ok la. Tutup mata je k. Hihi.

1 Jun 2013

Butter Chicken

Salam,

Ari tu teringin nak makan Butter chicken. So gugel resepi balik terus masak.

Jangan tanya nape kuning sgt. Ai pakai tepung segera Adabi tu yg kunin tu.

Sodap, lima kali tambah. Korang cuba la.





28 May 2013

JJCM : Burger Bakar Abg Burn

Salam,

Program JJCM diteruskan pada malam hari dengan mengunjungi Burger Bakar Abg Burn. Woot Woot. As la ni g gugel pic makanan terus bertakung air liur tgk meatball dia.


Perjalanan dimulakan dengan perasaan yg berdebar2 dan begitu semangat waja. perghhh kuat betul penangan meatball nih!

Sampai di Abg Burn Sg Ramal tgk parking penuh gila, ramai juga org! Oo kat sini la Willy Satay Station yg org sebut2 tuh. Memang beratur agak panjang jugak la.

So sampai je, cari meja terus. Kalau lambat kang takde table jgn nangis. Agak ramai org time nih. Maybe Ahad kot. Pastu g order nak makan apa kat kaunter nn sebut no meja. Nanti waiter akan hantar.

 Meatball

Lamb Grilled Burger


Ini antara menu kitorg petang tu. Ada satu lagi x snap; Tomyam campur. Kat Foodcourt ni ada banyak gile pilihan. Ada western, masakan thai, mee udang, satay, dan macam-macam lagi lah.

Meatball dia ada dalam 10 ketul, siap potato wedges bagai. Serius ai makan berdua tak habis! tu la banyak sgt mkn kan da x abis.  Meatball dia memang pure 100% daging! seketul tu empat kali gigit taw x. Agak besar kalau nak compare ngan ikea.

Lamb Grilled Burger tu pon sedap. Yg atas tu Union Ring. (Mati-mati ingat calamari) hihi.. so, tidak menghampakan la. Leh repeat lagi camni! Servis pon bagus.

Kalau ada yang teringin nak  makan Burger Bakar ni leh la try kat Abg Burn nih. Paling dekat pon kat Sg Ramal FoodCourt. Dalam seploh minit je dr Putrajaya. Kalau tak g nanti nyesal.

p/s : u are what u eat. Gulp!





































JJCM : Restoran Saba, Cyberjaya

Salam,

It's Sunday yo! Ahad merupakan hari bermalas-malasan sedunia. Tengah lepak depan tv, As call nak dtg umah. So apa lagi, bangun la kemas umah sikit2 apa yang patut. Dah ghupe tongkang pecah dah.

Pastu siap-siap mandi g lunch kat luar. Ingat nak g D'Fish, tutup pulak. Moh le ke Restoran Saba. Kita try Nasi Arab.

Mula-mula sampai, mak aii ramainya org..dah macam kenduri lak. Tempat duduk pun kat luar je yang ada dalam semua penuh. Panas oii luar ni! Da order tgk ada yang da keluar, so apalagi cepat2 masuk nak dok dalam ada ekon. hihi..


pic:gugel

pic :gugel
Semalam ai order Nasi Mandy, As pulak pita apa ntah ada chicken dia wrap ngan roti tortilla. For me, honestly rasa dia biase-biase je. Takdelah sedap sgt. Maybe sebab ai penad rasa yang lagi sedap dr tu kot. And ai rasa sedap lg Mr Kabab kt Presint 15 dan yg paling sedap ai penah makan adalah Nasi Mandy kat Sg Petani. Org SP mesti taw kedai ni, klo x tau memang bukan org SP.

Takpe, deria rasa kita lain-lain. Mungkin setengah org rasa sedap sgt Saba ni, ada yg rasa biasa-biasa je. Boleh la try kalau nak.

p/s : Errkk, alhamdulillah





27 May 2013

JJCM : Mee Udang Sungai Dua

Salam,

Lepas balik dari Kuchng, landing je kat KLIA terus terbang balik ke Penang. Flight dr KCH landed pukol 7.45pm, terbang ke PEN kol 8.45 pm. Korang bayangkan keexploracean aku pada hari itu. Hamboih ayat.

K bila da sampai Penang, menu wajib aku adalah Nasi Goreng Ayam Hammed Sup, Ikan Cencaru Nasi Padang Internasional dan paling best skali g makan kat Mee Udang Sg Dua.


pic : gugel


Sedap, sape datang Penang kalau tak mai sini memang rugi. Oh ya, retis pon ramai makan kat sini. Ai tgk wall of fame dia antaranya Dato CT, Syeikh Muzaffar angkasawan, artis tv3, Chef Wan, dan ramai lagi.

Mai jangan tak mai!