24 Sep 2014

Axia

Salam

Saja letak iklan kat sini. Sape-sape ada sedara mara or adik kakak abg pakcik maktok ke yg nak beli keye leh PM aku. No hal. Khidmat nasihat turut diberi.


Nak jual kete 2nd pon leh diterima. Nak trade in pon boleh. Pendek kata MALAYSIA BOLEH!

23 Sep 2014

Curang

Salam.

Sorry tajuk je gempak. Padahal nak tunjuk sticker JDT. Tu bukan ai punya. Ai penyokong Tok Gajah. Hogoh Pahang Hogoh.

Ni Apis punye. Masa eksiden ari tu dia cabut sbb tu vehicle permit nak masuk Johor Port. Nasib baik ai tak terbuang. So ai tampal kat cermin ai. Daripada hilang or terbuang.



K ai tak curang. Pahang tetap di hati.

19 Sep 2014

Aktiviti tgk lampu



Tentang Dirimu Amylea OST Kerana Lelaki Itu




Diriku bagi dirimu seperti asing
Tak berguna tak membahagia
Padamu hanyalah beban

Tuhan tahu apa yang terjadi
Antara kau dan aku

Kau takkan tahu apa hatiku
Yang selalu derita kernamu
Dan kau takkan rasa apa yang ku rasa
Semenjak kau hadir hidupku
Sering saja untukmu tentang dirimu
Tak pernah untukku

Mereka lihat masih lagi aku
Menantikanmu
Yang aku tak tersedar lagi dengan sikapmu terhadapku
Namun aku sebenarnya aku tak seperti yang kau tahu

Kau takkan tahu apa hatiku
Yang selalu derita kernamu
Dan kau takkan rasa apa yang ku rasa
Semenjak kau hadir hidupku
Sering saja untukmu tentang dirimu
Tak pernah untukku

Kau takkan tahu apa hatiku
Yang selalu derita kernamu
Dan kau takkan rasa apa yang ku rasa
Semenjak kau hadir hidupku
Sering saja untukmu tentang dirimu

Tak pernah untukku
Tak pernah untukku



17 Sep 2014

Candle light dinner tak berapa nak candle

Salam

#Throwback

Dinner kat tepi Sungai sambil tengok River Cruise lalu lalang. Yg ai g ni betul2 tepi sungai. Alas meja kotak-kotak. Depan tu kedai raggae.

Location :Depan Jonker Street
Menu: Western two thumbs up!!
Price: Affordable
Staff Friendly: Tiptop

Sesapa g Melaka sila try.

15 Sep 2014

Peringatan buat semua

Salam

Semalam ai g wedding Mardiana kat Melaka. Area Masjid Tanah. Sampai
pun dah pukul 1.30pm. Dalam pukul 3 masing-masing nak gerak balik
Putrajaya.

Elok dah nak balik,baru terperasan cermin kereta Kak Sal kena pecah!
Hilang selera nak coconut shake ke apa ke. Fobia rasa.

Bukan sebijik tapi dua buah kereta kena pecah. Jahat betul org yg buat
kerja ni. Alhamdulillah semua selamat. Penyamun tu sempat amik tab.
Kereta satu lagi handbeg. Dalam ada cash RM20, kad ATM, ic lesen
memandu. Kira cam tak berbaloi je la.

Kesian si pengantin, kerisauan dia nak makan pun tak senang. Yela ni
kejadian pertama terjadi kat area tu. Memang binawe tol penyangak tu.
Lepas siap pasang plastik kat cermin Kak Sal kitorg pun gerak. Nak g
kedai pon hari Ahad, sume tutup.

So hope dapat jadi pengajaran buat kita semua. Jangan letak barang
berharga dalam kereta. Jenayah ada di mana-mana.

14 Sep 2014

Hard Rock Melaka. Again

Salam

Aktiviti hujung minggu ke Melaka utk attend wedding my fren, Mardiana.

After dinner, lepak HRC Melaka untuk dgr live band. Best. Crowded jugak sebab Sabtu malam minggu.

Siap ada yang celebrate besday kat sini that night. Btw, this my second time kat HRC Melaka. Dr tepi jalan dah boleh nampak. Betul2 depan Jonker Street.

U guys check it out ya!

13 Sep 2014

Surih Jemari SUCKS

Salam

Nak luahkan sesuatu ni kat korang. Pasal baju. Ari tu aku ada anta tempah baju. Tapi masa da suntuk tak tau nak hantar kat mana yang dekat dan cepat kat area Putrajaya. Sebab sebelum ni aku hantar kat akak Seremban tu. Terasa jauh la pulak nak menghantarnya.

So tanya membe. Ada cakap kat Jln Reko banyak kedai jahit baju. Petang balik kerja aku pon nak g la hantar. Maklumlah bila petang balik kerja confirm jln Sg Merab tu jammed.

Pastu nampak belah kiri sebelum sampai soho ada butik kecil menerima tempahan jahit baju. Aku pun masuk ke situ. Kecil je kedai tu. Surih Jemari.
Da amik ukuran sume dan bincang nak buat camne, dia minta deposit. Total sepasang di caj RM180! Terkejut jugak la sbb kedai dia biasa-biasa je. Nak tak nak aku bayar la RM 50. dengan harapan baju aku siap dgn jayanya dan spt yg aku inginkan.takpelah bayar mahal kalau hasil memuaskan.

Aku bg dia masa dua minggu. Pada hari nak dijanjikan utk amik, aku g kedai tu tghari. Rupanya baju aku x siap lagi. Dia suruh dtg petang. Aku ckp xpe Isnin aku amik. Saja nak bagi dia masa xnak terkejar2. Masa test, tang badan longgar. Sbb aku mmg nak fit. Masa ukur da bgtaw tp dia ntah camne besar jugak dia buat. Hmm..

Hari Isnin aku dtg lagi nak amik baju. So aku test terus. bahagian lengan besar. X fit. Terus cam menggelembung. Cam harem. Aku da fed up. Apa dia ni. Pandai jahit ke tak. Aku suruh dia betulkan masa tu jugak.

Tu tak citer pasal kain. Kain senteng. Depan labuh, kiri kanan senteng. Wtf. Akak, ko pehal??? Agakla 3.5meter kot aku bg utk buat kain ari tu. Bidang 60'' lagi tu. Tak faham aku.

Aku tak puas hati hari Selasa aku g kedai tu balik minta balance kain aku. Padahal aku nampak banyakkkkkkkk dia boleh bg aku dlm secoet aje. Ko nak buat apa dgn kain aku tu kak? Nk buat kain ko ke? Nak berniaga ke?

5 taik dia bg kat aku. Lambat siap, bahagian lengan menggelembung, cutting badan besar, kain senteng, pastu sorok balance kain aku. Kau puas hati ke kak dapat buat customer frust dan x worth it dgn harga yg dibayar. Kau kalau tak boleh menjahit kau jangan amik upah menjahit kak.

Bila jadi camni aku jadi geram dgn sesetengah peniaga melayu yang tak jujur dan iklas. Macam mana bisnes nak maju. Bukan kita x support bisnes dorang, tapi dorang sendiri x pandai jaga customer. Aku tak halalkan apa yg dia dah buat kat aku. Ini pengajaran buat aku supaya lebih berhati-hati di masa akan datang. Aku serik. Serius cakap.

Sent from my iPhone