30 Jul 2012

Kisah aku dan JAKEL

Salam Ramadan,

Hari ni nak cerita pasal Jakel. Ai yakin korg semua pernah pergi dan membeli-belah kat Jakel kn. Meh nk story sikit Hari tu ai ada la beli kain utk buat baju raya. Masa tu sale. Harga kain pada masa itu adalah RM 22.00 semeter dan harga asal dia adalah RM39.90 semeter. So total utk empat meter adalah RM88.00.
Nak dijadikan cerita, empat meter adalah tak cukup utk design yg ai nak. So ai pon g la Jakel untuk tambah lagi satu meter
Sampai kat Jakel,ai pon tunjuk la jenis kain yg ai nak tuh. Tanjat ai apabila staff dia tunjuk kat ai kain yg sejibik sejiban pada harga RM15/meter. Watdepak.
Masa SALE harga dia RM22, masa hari biasa pulak RM15. Fakhroooooool betol. Memang serik nak g JAKEL da. Pasni g kamdar je. Eh?
Moral of the story; jgn percaya tanda merah SALE kerana pasti ada udang di sebalik mee itu

Sent from my iPhone

2 comments:

  1. kan..kan.. mesti kain yg akk beli dulu2 pun tipah tertipu.. lepas ni kena kejar yg ada tanda tanya jer.. kih3

    ReplyDelete
  2. xyah g shopping ctu lg aunty...kain yg beratus-ratus tu brape puluh je kat s'pore n kualiti die berkali-kali ganda lg baik...

    ReplyDelete