4 Feb 2013

Universal Studio Singapore

Salam,

Tak reti nk taip panjang-panjang jadi sila lah tatap gambar saja ya. Dan minta maaf sekali lagi sebab kualiti gambar yg kurang memuaskan.

Kita mulaka



 Kita mulakan dengan bergambar di depan globe ini ya. muka mamai campur eksaited. Hoihh buruk sungguh kelakuan kamu! Takpe, 'untuk kita-kita aje'..





 Ni da setat da perangai tak senunuh dia tuh! time ni da warm up tu yang terkinja sikit tuh.


Jumpa Elmo. yeay... Sama kaler lak, tenggelam ai di situ!

 Along the street. happening weh! Sila lah amik map dan show list kat situ  ya untuk infomation.


Show pertama yang kitorang pegi adalah Transformer. Super Duper awesome! Sape datang sini memang WAJIB datang sini. kalau tak, memang menyesal tahap menolak cinta Ben Affleck suatu ketika dulu. Eceh..


Aktiviti kegemaran adalah bergambar...



me n Fara

From left: As, Ju n Ipah 



Dan selepas itu.....



Bermulalah kisah hitam dalam hidupku




















































Among crazier things that i've done in the world

Jangan nak eksaited sgt korg... kang ada yang nangis


Dan ai telah membuktikan semangat setiakawan ai dengan menaiki mende alah ini. Tq As berjaya hasut ai hingga muntah kunin dibuatnya.


Lepas da refresh kan diri ini, sila lah isi perut di Malaysia Food hall sebelah main entry. Kena keluar dulu and dia akan cop tangan kita. canggih ooo.. dia scan je. Time nih cam terkinja lak rasa.

Lunch
Lunch kat Kampung Nasi Lemak menikmati hidangan nasi Lemak telur rebus pada harga $D3.00 bersamaan RM7.50. Boleh la..sebab da lapar kan. lagipun bekalan roti da abis dalam bas lagi. tah pape je kan. Menurut makcik cleaner, ada dua kedai je yang Halal iaitu Kampung Nasi Lemak dan Nasi Beryani. yang lain tu tak disuggestkan untuk dicuba ok..!

Ok perut da kenyang, kita sambung lagi perjalanan. Oh ya time nih da tukar baju kaler pepel sebab baju putih basah masa ai muntah. Nasib bawak baju spare.

Berlaga
 Cantik minah ni. Bapok putih. Berkesan urat2 dah macam ubat ape je ai menegoknya.

pe kes dia tgk cenggitu?
Lepas pening so kita surrender la main game yg hardcore. Main yang relax2 sudey... cam Madagascar nih. Terasa cam comel je main game kat sini.


yes, here i am

sexy back



i like to move it 2x

Ooops 18 sx
 Pastu leh la pulak naik Merry Go Round. Klaka weh, patblas tahun x naik. Budak-budak muka pelik je tgk akak-akak ni naik. Ah pedulik hape, mak org pon naik ai tgk. so, kita selamber je la kan..

me with mr G
Kiddos again!
 Masa ni budak tiga orang tu takde, tinggal ai ngan fara je. Jom lah kita bergurau senda ngan Shrek. time ni panas terik maklomlah lepas hujan.
Me

castle

Me in front of Shrek's castle
Entrance ke Jurassic Park
Oh ya lupa nak bgtaw, klo korang masuk Jurassic Park, ada stall jual nachos with cheese. harga dalam $D6. Sedap wooo.. cheese meleleh cam hape je. Highly recommended. Tapi nachos tu tawar sebab perasa original. Klo BBQ maybe lg sedap. Thumbs up!
 
Jurassic Park - Ada nachos sedap!
Kat Jurassic Park ni ai ngan fara sempat naik permainan apa ntah yang dinosour terbang-terbang tuh. Klaka weh, sebab dino kitorg je tak berapa nak terbang. Yang As ngan Ju awal-awal dah naik atas. Diskriminasi pada kaum wanita yang lemah betol.
Abaikan wanita itu

Us without fara

opening soon

me n As

Betty
Time nih kesian kat my fren nama dia Fara, nak bergambar ngan Betty punya pasal. Beliau pun beratur la yang ai pulak ready nk snap je. Bila sampai turn Fara boleh plak si Betty ni bla camtuh je. "Time's out", katanya.Demi utk tidak menghampakan beliau, ai pon snap la pic si Betty ni.


Egypt

Pokok Kurma

The Street
Us
Dah nak bergerak pulang da time nih. Ipah ngan Ju sempat makan burger.kalau tak silap ai dua kali kitorang stop sini. Float dia sedap! Semoat bergambar untuk kenangan.


me
Jam telah menunjukkan pukul 7. Marilah kita beransur pulang. Kangkena tinggal bas, tak pasal-pasal lak.




Selamat tinggal USS, panjang umur dan murah rezeki kita ketemu lagi.

No comments:

Post a Comment