28 Feb 2017

Pecah kaca pecah gelas

Assalamualaikum..

Kisah sedih di penghujung bulan Februari. Uhuk uhuk. Kejadian berlaku semasa kami dalam perjalanan menuju ke Raub untuk servis kereta di Pusat Servis Proton. Sambil bergurau senda dan menikmati pemandangan yang indah beserta angin sepoi bahasa mengiringi perjalanan kami. Tiba-tiba...




























Pang!!!







Kami dikejutkan dengan bunyi yang agak kuat seperti bunyi mercun bola. Binawe! Pecah sudah cermin kereta ku. Padahal bukan kami mengekor belakan lori pun. Ini memang angkara kereta dari lane bertentangan ni. Jilake.

Takde rezeki, apakan daya. Andai sudah tertulis bukan rezeki kami, memang bukan lah ia. I redha. Walaupun hati dan poket I menangis huwaaa....


Rupanya dah memang banyak kes hit & run seperti itu sebelum ini. Geng budak-budak remaja. Astagfirullah al azim. Semoga tuhan je yang membalasnya. Tak baik tau dik, aniaya orang. Doa orang yang teraniaya ni makbul dan tiada hijab. Ingat tu dik!

Petang tu jugak I hantar kereta ke bengkel di Bentong utk proceed tukar cermin. Mujur ada issued Widescreen Insurance. Claim dengan etiqa. Tapi seriously memang frust la dengan apa yang terjadi. Sebab kita dan pandu elok-elok, tak kacau orang. Tapi orang kacau kita. Hmmm.. Semoga diberi hidayah.


No comments:

Post a Comment